Vereczkei Zsolt paralimpikon 2007/6

A közigazgatás szakmai fóruma

Bács-Kiskun Megye / Cikkek

Vereczkei Zsolt paralimpikon 2007/6

IX. évfolyam, 6. lapszám
Szerző(k):
Adminisztrátor



„Csak az a miénk igazán,
amiért megdolgoztunk,
esetleg megszenvedtünk.”
Kodály Zoltán

 


Polyák Imre olimpiai bajnokunk egykor azt mondta, hogy mindig a legmagasabbra, a legnagyobbra, az olimpiai dicsőségre kell törekedni. De a dicsőségnek vannak állomásai. Hazai és nemzetközi versenyek, és közötte az edzések végeláthatatlan sora, kimerítő órák egymásutánja, amikor a sportolónak le kell győzni önmagát, a fáradságot, a kétkedést, a bizonytalanságot, hogy utána képes legyen a versenyeken helytállni. Hazánk polgárai büszkék lehetnek azokra a győzelmekre, melyeket Vereczkei Zsolt úszó paralimpikonunk elért.
A Bajai Spartacus Vízügy SC versenyzője 1992 óta versenyez egyesületénél, és sokszorosan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Háromszoros paralimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa bajnok és világcsúcstartó. Óriási erőfeszítéssel és kitartással versenyez. Ennek eredményeként évek során beteljesedett emberi és sportolói életpályája. A legtöbbet és a legjobbat volt képes kihozni képességeiből. Képes volt hátrányait előnyre váltani. Az ő győzelmei nem csupán a versenytársak megelőzését jelentik, hanem a testi akadályokat legyőzni képes emberi méltóság megőrzését is. Paralimpikon bajnokunk esélyeikben gátolt sorstársai közösségének is önbizalmat erősítő példát adott. Büszkék vagyunk minden győzelmére, hiszen bárhol versenyzett eddig a világban, mindig méltó módon képviselte megyénket. Hatalmas szellemi és lelkierő vezette versenyről versenyre, olimpiáról olimpiára.
Az idén először adják át Bács-Kiskun megyében a Prima Primissima – díjakat. 10 kategóriában 30 jelöltre lehetett szavazni. A jelöltek között ott van Zsolt is. Mint mindig, most is szurkolunk neki, hogy ismét győzzön. Mint ahogyan reménykedünk abban is, hogy jövőre sikerül eljutnia Kínába, mert ez azt is jelenti, hogy valószínűleg ő lesz a világon az egyetlen sportoló, aki öt paralimpián versenyzett.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu