Jegyző voltam… 2001/3

A közigazgatás szakmai fóruma

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye / Cikkek

Jegyző voltam… 2001/3

III. évfolyam, 3. lapszám
Szerző(k):
dr. Klinga Ágnes



1953. november 26-án születtem Abaújszántón, Mádon nőttem fel.  A Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán 1978-ban szereztem diplomát. Férjem orvos, két gyermekünk van.

 


Az egyetem után a Dunaújvárosi Járási Hivatal Igazgatási Osztályán helyezkedtem el, ahol különböző beosztásokban négy évig dolgoztam.  Ezután másfél évig jogtanácsos voltam két gazdasági társaságnál.
1983-ban Sárospatakra költöztünk, és én visszakerültem a közigazgatásba.  Szervezési, jogi és igazgatási területen dolgoztam, majd 1992-ben megpályáztam és elnyertem a jegyzői állást.
Szerettem a várost és polgárait, a munkámat, kollégáimat, örömmel jártam dolgozni.
Egyértelműen a pályám csúcsának tekintettem a jegyzői megbízást, és minden szempontból nagyon meg akartam felelni a megtisztelő feladatnak. A hivatalban jól felkészült munkatársakra támaszkodhattam, szakmai munkánkat színvonalasnak ítélték az arra hivatottak.  A polgármesterrel – ha voltak is véleményeltérések, ami természetes – alapvetően jól kijöttünk.
2000. június elsején – hosszas belső vívódás után – lemondtam tisztségemről. Döntésem csodálkozást, sőt értetlenséget váltott ki környezetemben, mindenki magyarázatot várt, és valami konkrét okot. Az ok bennem van. Úgy másfél évvel ezelőtt kezdtem azt érezni, hogy sok lett a mindennapos feszültségből. Lehet, hogy valóban több lett a konfliktus, de inkább arról van szó, hogy én kezeltem rosszabbul ezeket, egyre nehezebben dolgoztam fel. Egyre kevesebb örömet találtam a munkámban, majd a mérleg tartósan a rossz oldalra billent.
Úgy gondoltam, változtatnom kell, saját érdekemben, de a tisztség miatt is.
Ennek lassan egy éve, Sárospataknak azóta új jegyzője van. Sok sikert és erőt kívánok neki!

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu