JEGYZŐ VOLTAM... 2001/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Baranya Megye / Cikkek

JEGYZŐ VOLTAM… 2001/4

III. évfolyam, 4. lapszám
Szerző(k):
Fodor Károly dr.
volt jegyzőj
Lánycsók

1935. november 3-án születtem Pozsonypüspökin. Ivándárda községben végzett általános iskolai tanulmányaim után a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban érettségiztem. Szombathelyen Tanácsakadémiát végeztem, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi diplomát szereztem.

 


1954-ben kerültem a közigazgatásba, vb. titkár lettem Ivándárda, majd Majs és ezt követően Dunaszekcső községben. Dolgoztam a Mohácsi Járási Hivatalnál és Mohács Városnál is.
1990-ben Lánycsók község jegyzőjének neveztek ki, onnan mentem ez év közepén nyugdíjba, több mint 46 év köztisztviselői szolgálai idő után.
Szerettem a lakosság dolgait intézni, hatósági ügyekben, törvényesen, a jogszabályok előírása szerint emberségesen eljárni. Ha az ügyfelek igazságtalannak tartották a döntést, akkor a jogorvoslati kérelem elkészítésében gyakran segítettem, közreműködtem. Hisz nem az én, hanem a közigazgatási szerv döntésével nem értettek egyet. A körjegyzőségi dolgozók jó, színvonalas munkájának köszönhetően az elmúlt tíz év alatt a jogorvoslati szerv – az ügyfelek javára – mindössze egy esetben változtatott meg I. fokú határozatot. A lakosság bizalommal volt az apparátus vezetői, dolgozói iránt. Hisz tudták, hogy a jogszabály előírásainak betartása mellett mindent megtesznek az ügyük kedvező elintézése érdekében. Ha az nem sikerült, az nem az apparátus dolgozóin múlott.
Kollegiális kapcsolatom volt a polgármesterekkel, és csak azzal volt véleményeltérésem, aki a jogszabályi előírásokat igyekezett figyelmen kívül hagyni.
Az elmúlt több mint 46 év alatt nagyon sok örömet találtam a munkámban, a lakosság szolgálatában, konfliktus esetén is könnyen túltettem magam.
A jegyző kollegákkal mindig jó kapcsolatom volt, nemcsak én, hanem ők is sokat segítettek a több évtizedes munkám során, amelyet ezúton is köszönök.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu