A Regionális OP 3.1. végrehajtásáról 2008/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Régió

A Regionális OP 3.1. végrehajtásáról 2008/4

X. évfolyam, 4. lapszám
Szerző(k):
Dr. Csíkos Zoltán hivatalvezető Észak-alföldi Regionális Hivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége



A Magyar Köztársaság a Közösségi Támogatási Keretének részét alkotó Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) keretében megfogalmazott átfogó célja a kiegyensúlyozott területi fejlődés elősegítése, amelyet specifikus célokon keresztül kíván elérni. E célok elérése érdekében az operatív program négy beavatkozási területet, ún. prioritást jelölt ki, amelyek közül a harmadik a humán erőforrás fejlesztés regionális dimenziójának erősítése. Ezen prioritás 3.1. intézkedése a helyi közigazgatás és a civil szervezetek kapacitásépítését támogatja. A 3.1. intézkedés 1. komponense a helyi közigazgatás kapacitásépítését tűzi ki célul, képzési programok megvalósítása révén.

 


A Támogató a ROP Monitoring Bizottság által elfogadott Programkiegészítő Dokumentumban a Magyar Közigazgatási Intézetet, mint Kedvezményezettet, valamint a megyei közigazgatási hivatalokat jelölte meg végső kedvezményezettként a 3.1 számú intézkedés 1. komponensének végrehajtására.
Az együttműködési megállapodást 2005. február 18-án kötötte meg a Magyar Közigazgatási Intézet ROP 3.1.1. Programigazgatósága és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási Hivatal.
A szerződés tárgya a ROP 3.1 számú intézkedés 1. számú komponensének keretében a közigazgatás korszerűsítése és kapacitásépítése céljából végzett alábbi tevékenységek vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása:
– Hiányzó közigazgatási továbbképzési programok és tananyagok kidolgozása, valamint a meglévő továbbképzési programok és tananyagok fejlesztése, folyamatos karbantartása a képzési szükségleteknek és a célcsoportoknak megfelelően;
– Az intézkedés keretében kidolgozott képzési programok alapján a potenciális oktatók kiképzése;
– Képzési programok lebonyolítása;
– Képzési igények folyamatos felmérése;
-A helyi közigazgatás működésének modernizációját, valamint hosszú távú kapacitásbővítését megalapozó tanulmányok készítése.
A program végrehajtására Jász-Nagykun-Szolnok megyében a fentiekben leírtak alapján a ROP 3.1.1. Programigazgatóság irányításával kidolgozott koncepció és tematika keretei között, évenként összeállított és jóváhagyott továbbképzési tervek alapján került sor.
A program keretében 2005-ben 4 képzési program 7 csoportban történő lebonyolításra került sor, 219 fő részvételével.
2005-ben, a Belügyminisztérium központi fejezeti kezelésű célelőirányzatából 13 csoportban, 700 fő hatósági ügyintéző részesült 2 napos Ket. oktatásban. Ezzel egyidejűleg már a ROP számára elkülönített továbbképzési forrásból szerveztük a fent említett 4 képzési programot.
Az igényfelmérés eredménye azt mutatta, hogy a „Közigazgatási eljárások” c. 5 napos képzés iránt a legnagyobb érdeklődés. A tanúsítványt kapott hallgatók száma 311 fő (2005-ben 140 fő, 2006-ban 67 fő, 2007-ben 104 fő). A Ket. 1 napos képzésen 2007-ben 156 fő vett részt.
Így már a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény /Ket./ hatálybalépése előtt sikerült a Ket-es oktatásokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében szervezni. Az 5 napos szakértői szintű Ket. képzéseken elsősorban vezetők vettek részt. A két finanszírozási forrás lehetővé tette, hogy minél több köztisztviselő zökkenőmentesen felkészülhessen a hatósági munka változásaira.
Az uniós tagságból eredő kötelezettségek teljesítése, az EU jogharmonizáció keretében az önkormányzati rendeletek jogharmonizációja is fontos feladat volt. Ebben a körben az alábbi képzések valósultak meg: „Bevezetés az EU támogatási rendszerének ismereteibe”, „Az EU támogatási rendszerének joga és intézményrendszere”, „A partnerség elve a Strukturális Alapok felhasználásában”, „Projekttervezés-és projektciklus-menedzsment”, „A környezetvédelem szempontjainak érvényesítése a Strukturális Alapok felhasználásában”, „Az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése a SA felhasználásában”, „Korrupció elleni küzdelem elvei és módszerei, a közszolgálati etika érvényesítése”.
A képzési terveket és a programok időbeli ütemezését is folyamatosan a célcsoport igényeihez próbáltuk igazítani. 2006-ban az országgyűlési és önkormányzati képviselői választás miatt a jegyzők voltak nagyon leterheltek, majd 2007. január 1-jétől a területi államigazgatási szervek regionális átszervezéseiből adódó többletfeladatok és létszámleépítések miatt e szervektől kevesebb köztisztviselőt iskoláztak be a munkáltatók, mint korábban.
A problémákat úgy igyekeztünk megoldani, hogy a Programigazgatóság jóváhagyása mellett a 2006. évi képzések többségét átütemeztük 2007-re, illetve 2007-ben keretszám átcsoportosításra volt lehetőség, vagyis a „népszerűbb” képzések további megszervezéséhez keretszámot módosítottunk a kevésbé igényelt témakörök rovására. Például 2007-ben a hivatal olyan programokat is újra megszervezett, amelyeket korábban már lebonyolítottunk. Ilyen oktatások voltak például: a „Közbeszerzés általános ismeretei”, „Közigazgatási eljárások 5 napos képzés”, „A CAF alkalmazásának módszertana a közigazgatás működésében”, „A közigazgatási szervek működésének gyakorlata”.
A képességfejlesztő képzések megszervezésére és lebonyolítására 2008-ban került sor.
A ROP 3.1.1 keretében 2008-ig elsősorban szakmai tartalmú, köztisztviselői továbbképzési program került kifejlesztésre és oktatásra a helyi- és területi közigazgatásban dolgozók számára. 2008-tól kezdődően olyan új típusú képzéseket hirdettünk meg a célcsoportnak, amelyek a helyi – területi államigazgatási szervek szervezetének fejlesztését, és ezen keresztül a már megszerzett tudástartalmak beépítését célozták meg. Ezeknek a képzéseknek az célja, hogy az eddig megszerzett elméleti tudást napi gyakorlattá (kompetenciává) alakítsák át. Ennek érdekében ezen a területen olyan bőséges képzési kínálat került a „mobil kínálati listára”, amelyből minden megye választhatott. A KSZK által folyamatosan frissített „mobil kínálati listán” 5 féle kompetencia és készségfejlesztő tréninget találtunk alkalmasnak arra, hogy meghirdessük a megye köztisztviselői számára.
Ezek: Ügyfélorientált viselkedés, Konfliktus- és stressz kezelés, Tartós megállapodások elérése, Kommunikációs technikák, Szervezeti és személyes időgazdálkodási technikák vezető beosztású köztisztviselők számára, Minőségi szolgáltatás humán tényezői, Csapatépítés a közigazgatási szervezetek munkatársai számára. A kitűzött célnak megfelelően a képesség- és készségfejlesztő képzések része a munkatársak számítástechnikai ismereteinek bővítése is, ezért egy 4 modulos (operációs rendszerek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, információ és kommunikáció) ECDL képzést is meghirdettünk. Az igényfelmérés 2008. január 08-án megtörtént. Az igényfelmérés eredménye: a hatféle tréningre+ECDL 801 fő jelezte részvételi szándékát.
Felvettük a kapcsolatot a képző szervekkel, lekötöttük a trénereket, majd elkészült a képzési naptár. A szoros időkorlátok miatt hétfőtől csütörtökig zajlottak a tréningek, amely nagy terhelést jelentett a résztvevőknek és a szervezőknek egyaránt.
Ezek a tréningek mind tartalmukban, mind módszereikben különböznek az eddig általunk szervezett képzésektől. Kiscsoportban (12-18 fő), 2 trénerrel, gyakorlatorientált (30 %elmélet, 70% gyakorlat), ismeretbővítő és hangsúlyozottan készségfejlesztési célú képzések voltak.
A kompetencia és készségfejlesztő tréningek nagy elismerést váltottak ki a résztvevőkből és az az egységes vélemény fogalmazódott meg, hogy a jövőben is szükség lenne még több, ilyen típusú képzésre.
A megyében 2006. évi adatok szerint 3674 fő köztisztviselő állt alkalmazásban. Önkormányzatnál dolgozó köztisztviselő 1986 fő, területi államigazgatási szervnél dolgozó 1688 fő, Közigazgatási Hivatalnál dolgozó 61 fő.
2005., 2006., 2007. és 2008. évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 2500 fő köztisztviselő nyert beiskolázást ROP oktatásokon. Az arányokat tekintve ez a megyében dolgozó köztisztviselők 68 %-a.
Általános tapasztalat, hogy a képzéseken a területi államigazgatási szervek köztisztviselőinek aránya a helyi önkormányzatokéhoz képest igen alacsony volt a projekt egész időtartama alatt.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu