Turisztikai fejlesztések Martfűn Martfű a Tisza folyó legnagyobb kanyarulatában 2008/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Turizmus

Turisztikai fejlesztések Martfűn Martfű a Tisza folyó legnagyobb kanyarulatában 2008/4

X. évfolyam, 4. lapszám
Szerző(k):
Balogh Edit
jegyző
Martfű

A Martfű Egészség és Rekreációs Központ kialakításának tervezése hat évvel ezelőtt kezdődött. A csaknem 2 éves előkészítő folyamat során többféle kialakítási elképzelést vázoltak fel. Minden esetben a helyi fürdő kialakult hagyományai voltak az irányadóak.

 


A divatos élményfürdő helyett inkább az aktív pihenés, a sport, a gyógyászat és betegség megelőzés céljára alkalmas fürdő illetve szálláshely komplexumot kívántak kialakítani. Már a tervezés során fontos szempont volt a családbarát jelleg megvalósítása, ami azonban a folyamatosan fejlődő szolgáltatásokban fog igazán testet ölteni. A beruházást több sikeres és sikertelen pályázat kíséri. A sikertelen pályázatok nem vették el a kedvet, a sikeresek viszont újabb pályázatok kidolgozására serkentenek. Jelenleg is két pályázat van elbírálás alatt. A turisztikai projektünk két alappillére az igen jó minőségű, ásványi anyagban gazdag, magas sótartalmú gyógyvíz, valamint a természeti környezet. Ezen adottságokon alapuló természeti és épített környezet komplex rekreációs lehetőséget nyújt az idelátogatóknak. A Központ szlogenje: „Martfű az egészség szimfóniája” -, ami a festői szépségű környezettel – a Tisza, illetve a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzettel való harmonizálásra utal.
A Martfű Rekreációs Központ 2005 tavaszán nyitotta meg kapuit.
Jelenleg a vendégek rendelkezésére álló egységek a Kastélyszálló-Panzió Martfű**, a Martfű Gyógykemping**** és a Termálhotel Martfű***. A Kastélyszálló és a Gyógykemping az előző években elnyerte a megtisztelő Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai védjegye díjat. A Kastélyszálló-Panzió Martfű** a Rekreációs Központ megvalósításának első fázisában nyílt meg. A romantikus stílusban felújított Kastélyszálló-Panzió Martfű** a Tisza partján, egy ősparkhoz kapcsolódva csendes, nyugodt környezetben fekszik. Az akadálymentesített földszintes épület egész éves nyitva tartással, 6 db apartmannal működik. Pihenésre, kikapcsolódásra a panzió kertjét, a ligetes, kis halastóval rendelkező fás ősparkot ajánljuk.
Ezt követően, 2005 júniusában épült meg a Martfű Gyógykemping****, amely Magyarország legmodernebb kempingjei közé tartozik. Az egész évben üzemelő kempingünk 25 ezer m2-en 400 vendég elhelyezésére alkalmas. Területe teljesen akadálymentesített. A beruházás második lépése a Termálhotel Martfű*** családbarát szálloda megvalósítását jelentette. A klimatizált, 2 emeleten 44 szobával és 100 ággyal rendelkező szálloda 2007. júliusa óta bővíti a Martfű Rekreációs Központ szolgáltatásit. A projekt harmadik fázisát jelentő fürdőkomplexum kialakításának befejezéséig (2008. II. félév) főleg a rendezvényekre fókuszálnak, melyhez egy 70 fős konferenciaterem és egy 100 fős, nemzetközi konyhát kínáló étterem áll a vendégeink rendelkezésére Az étterem az utca felől is megközelíthető, ill. a fürdő felé is kiszolgál.
A vendégek részére a Rekreációs Központ területe illetve környezete pihenésre, kerékpár– vízi-, és gyalogtúrákra, kézműves táborok, osztálykirándulások, alkotó táborok rendezéséhez is kiválóan alkalmas. A Rekreációs Központ (szálloda) melletti sportpályán 3 kivilágított teniszpálya várja a sportszeretőket. A kemping mellett 2 db csónakok kikötésére alkalmas saját stéggel rendelkeznek (kb. 200m). A Rekreációs Központ tervezés során a későbbi bővíthetőséget is figyelembe vették. Így a központ szolgáltatásainak további bővítéseként – a teljes körűen felújított – Martfű Gyógyfürdő és uszoda 2008 októberében újra megnyitja kapuit.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu