EU csatlakozáshoz 2000/1

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Európai Unió

EU csatlakozáshoz 2000/1

II. évfolyam, 1. lapszám
Szerző(k):
Kertész Gáborné Jegyző Tiszalök Mátyás B. Szabolcs Jegyző Újfehértó



EU csatlakozáshoz

 

Az Európai Unió kapujában az ágazati területen adódó követelmények között emelem ki a terület fejlesztést. Ezen terület adta feladatok kiemelkedően fontosak, hiszen a bővítéssel nagy mértékben nőni fognak a regionális különbségek, melyet EU támogatással különböző pénzalapok lehetőségeinek kihasználásával kell csökkenteni.
Elengedhetetlen az információáramlás technikai és jogi feltételeinek megteremtése, mivel az információs társadalom kialakulása a közigazgatást új minőségi, tartalmi és működési követelmények elé állítja.

 

A közelgő Európai Unió-s csatlakozásunk előkészítő szakaszában egyre nagyobb teret nyer az „ügyfélbarát” közigazgatás megvalósítása, amelyet azzal lehet elérni, illetve segíteni, ha a polgármesteri hivatal megfelelő gondot fordít a kulturált ügyintézésre, a lakosság, a közvélemény olyan információkkal történő kiszolgálására, amelyek nagyban segítik az éppen aktuális képviselőtestületi törekvések, döntések hátterének összefüggéseinek megismertetését.
A rugalmas működés elengedhetetlen feltétele, hogy – az anyagi lehetőségekhez mérten – korszerű irodatechnikai eszközök álljanak rendelkezésre. Megfelelő minőségű informatikai-számítástechnikai eszközök és szoftverek alkalmazásával ugyanis lényegesen megnő a munkavégzés hatékonysága és gazdaságossága.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu