Sziporkák 1999/1

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Lazíts!

Sziporkák 1999/1

I. évfolyam, 1. lapszám
Szerző(k):
Adminisztrátor



GRATULÁLOK! – mondja a polgármester és ezzel a köszöntéssel hosszú vesszőfutás kezdődik. A jegyzőt határozatlan időre, az önkormányzat képviselőtestülete kinevezte  beosztásába: köztisztviselőként a polgármesteri hivatal vezetője lett.

 

A JEGYZŐ AKADÁLYOZZA világmegváltó terveink megvalósulását – mondja izzó hangon – a képviselőtestület egyik tagja.
 
A JEGYZŐ AZ ELLENÉRDEKŰ FELET  támogatja – közli az ügyfél dúltan  a folyosón egy másik ügyféllel, aki éppen boldogan távozik  a hatósági engedéllyel, de azért egyetértőleg bólogat.

A JEGYZŐ NEM TETT TÖRVÉNYESSÉGI észrevételt – írja  a közigazgatási hivatal vezetője az Alkotmánybírósághoz címzett beadványában.

A JEGYZŐ HATÁROZATÁT MEGVÁLTOZTATJA  a bíróság, olvasható az ítéletben.

KI FIZETI MEG NEKED,HOGY ESTE 10-KOR jöttél haza a polgármesteri hivatalból? – kérdezi a férj – amikor megint szalad a lakás?!

MEGINT KÉSŐBB HOZTAD EL A GYEREKET  az óvodából! – mondja a feleség – legalább az anyádnak szólhattál volna, hogy menjen érte!

AZÉRT NEM MEGYÜNK NYARALNI, mert népszavazás lesz?!- kérdezi kimért hangon a házastárs.

A SZAKMAI KONFERENCIÁRA NEM ENGEDEM EL, erre nincs időnk és ilyen dolgokra nincs pénzünk! – közli a főnök – olvassa  el a Magyar Közlönyt!


Köszönöm! Ha maga nem segített volna, akkor a családom felbomlik!- OLVASSA A JEGYZŐ EGY NEKI SZÓLÓ LEVÉLBEN, AMELYET NEM MUTAT MEG SENKINEK.

A  rendelet példaértékű, megküldthetem más jegyzőnek is? –  kérdezi a szomszéd község jegyzője. IGEN, CSAK NE SZÓLJ A POLGÁRMESTEREMNEK, MERT HARAGBAN VAN A TIEDDEL!

Önnek igaza van, és ha nem teszi szóvá az országos értekezleten, akkor is rendezni tudjuk ezt a kérdést a jövő évi rendeletben! – MONDJA A MINISZTÉRIUM FŐELŐADÓJA.

Ezt a borítékot adja annak, aki rászorul! – és a  JEGYZŐ NEM JELENTI FEL AZ ILLETŐT.

A területi hivatal jól intézkedett, csak nem vettél részt a szakmai értekezleten, amelyre elküldtünk! – mondja a jegyző és  AZ ÜGYINTÉZŐ HELYETT MAGA KÉSZÍTI EL AZ ELŐTERJESZTÉST.

Holnap este későn jövök haza, mert pályázatot kell készíteni! NE HARAGUGJ RÁM!!!

Polgármester úr! Gratulálok a megválasztásához! JEGYZŐKÉNT TOVÁBBRA IS DOLGOZHATOK ?!

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu