A megye televíziója - Sikerek és fejlődés az elmúlt években 2011/1

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye

A megye televíziója – Sikerek és fejlődés az elmúlt években 2011/1

XIII. évfolyam, 1. lapszám
Szerző(k):
Kósa Árpád ügyvezető igazgató - Kölcsey Televízió



Idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját a Kölcsey Televízió. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye televíziója lefedettségét, azaz potenciális nézettségét tekintve a legjelentősebb helyi médium Magyarországon. Naponta több mint hat órás önállóan gyártott műsorral mutatjuk be, hogy mi is történt a megye mintegy 229 településén.

A Kölcsey Televízió az elmúlt évek során egyre több platformon jut el nézőihez. Analóg és digitális kábelrendszeren, interneten és földfelszíni sugárzó adóinkon keresztül vagyunk ott hozzávetőleg nyolcvanezer háztartásban. Naponta jelentkező Híradóval, élő, tematikus műsorokkal és havonta 21 önállóan készített magazinnal igyekszünk kiszolgálni nézőinket. Nézettségi mutatóinkat tekintve főműsoridőben az éppen televíziót nézők 12-14 %-a választ bennünket rendszeresen.
Az elmúlt években különböző hazai és európai uniós pályázati források segítségével folyamatosan tudtuk fejleszteni a Kölcsey Televíziót. Legjelentősebb beruházásunkat a Magyar-Román Határon Átnyúló program keretében valósíthattuk meg. Ennek köszönhetően mintegy 500.000 euró értékben szereztünk be kamerákat, állványokat, montírozó berendezéseket és lámpaparkot, továbbá hoztunk létre határon átívelően hírügynökséget.
Miközben folyamatosan készülünk fel a digitális átállásra, aközben arra is odafigyelünk, hogy minél szélesebb műsorgyártó bázissal feleljünk meg a nézői igényeknek. 2010-től immár virtuális műsorhátterek biztosítják azt a modern képi világot, amely a tartalom mellett a látvány tekintetében is televíziónk műsorai elé ülteti le a nézőket. Ahogy jelmondatunk is sugallja: Kölcsey Televízió – a ma híre a jövő arculata.
http://www.kolcseytv.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu