Okmányirodák az ablakban? 2010/6

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Okmányirodák

Okmányirodák az ablakban? 2010/6

XII. évfolyam, 6. lapszám
Szerző(k):
Tomcsenkó József okmányiroda vezető - Dunaharaszti



A VI. Okmányirodák Szakmai Napokon sem sikerült a dolgok végére járni! A közigazgatási reform részesei lesznek, az már biztos, de hogy a konkrét struktúrában hol és milyen módon végzik feladatukat, az még nem publikus. Mivel az okmányok iránti szolgáltatási igény a lakosság részéről folyamatos, ezért ez évben is úgy gondoltuk, az okmányirodai vezetők és ügyintézők továbbra is igényt tartanak a továbbképzésre.

 


A 2005-től évente megtartott szakmai továbbképzés soron következő programjának megszervezése nagy kihívásnak bizonyult. Ennek elsődleges oka abban rejlett, hogy az új közigazgatási átszervezést érintő kormányprogram az okmányirodai feladatkörben dolgozó köztisztviselők körében sok-sok szakmai kérdést fogalmazott meg. De akár mondhatnám azt is, hogy az egzisztenciális kérdéseiket is egyre gyakrabban emlegetik. Ebből a szempontból is olyan előadókat kellett felkérni, akik nem csak általánosságokat közölnek a várható közigazgatási reformról, hanem a helyzetünk jövőképét is megmutatják – ha lehetséges.
A közigazgatási szolgáltatások kiemelt területének számít az okmányirodai szakfeladatok ellátása, ezért dr. Csonka Ernő helyettes államtitkár „A területi közigazgatás szervezetrendszerének változásai – A Jó Állam születése” című megnyító előadására került sor.
A hatodik alkalommal megszervezésre kerülő programunk iránt az elmúlt évek folyamatos fejlődés eredményeként egyre nagyobb érdeklődés nyilvánult meg, és ez a továbbképzés rangját is még magasabb szintre emelte.
A 2010. október 15-16-17-én megtartott Okmányirodai Szakmai Hétvége rendezvényének nyitóhelyszíneként Cegléd Város Polgármesteri Hivatal díszterme adott otthont.
A résztvevő 47 okmányiroda 136 munkatársa, köztisztviselője, akik a mindenkori hatályos jogszabályokhoz alkalmazkodva a legjobb tudásuknak megfelelően végzik ügyfélbarát okmányirodai szolgáltatásaikat, az aktív részvételükkel a közigazgatás iránti elkötelezettségüknek és szeretetüknek adtak hangot.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu