Katona József körjegyző 2011/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Portré

Katona József körjegyző 2011/2

XIII. évfolyam, 2. lapszám
Szerző(k):
Adminisztrátor




Katona József 1951-ben született Nemessándorházán. 1973-ban a közigazgatási pályafutását a bucsuszentlászlói Községi Közös Tanácsnál kezdte gyakornokként. 1974-1976 között a Szombathelyi Tanácsakadémia Oktatási Intézet Szakoktatási Tagozatának nappali tagozatos hallgatója volt. 1976. július 1-től Bak és Söjtör Községi Közös Tanácsoknál, mint építésügyi előadó, 1977. szeptember 1-től Zalatárnok Községi Közös Tanácsnál, mint vb. titkár dolgozott. 1979. szeptember 1. hatállyal áthelyezéssel került Gellénházára és a hozzá tartozó 6 település által alkotott Községi Közös Tanácsra, ahol vb. titkári feladatait 1990-ig látta el. 1983-1985 között az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői képesítést szerzett. 1990-től látta el Gellénháza és a hozzá tartozó 6 település körjegyzői feladatait. 2003.május 1-től Felsőrajk, Pötréte Községek körjegyzőjeként tevékenykedett.

 


A közigazgatásban végzett kiváló, magas színvonalú munkájának eredményeképp, 2006. január 27-én a Zala Megyei Közgyűlés Zala Megye Közigazgatásáért elismerő megyei díjat vehette át egy díszközgyűlés keretében. Felsőrajk, Pötréte, illetve lakhelye Gellénháza községek polgármesterei, képviselőtestületei, hivatali dolgozói, és nem utolsósorban lakossága méltán büszke, hogy a helyi közigazgatási, hivatalai ügyek koordinálását egy magas színvonalú szaktekintéllyel rendelkező körjegyző látta el.


A közigazgatásban eltöltött hosszú évek során megszerzett tapasztalati alapján, kiváló minőségű, humánus, hatékony és precíz munkát végzett. A településen, illetve a körjegyzőséghez tartozó falvakban élők között is nagy népszerűségnek örvendett, hisz „ügyfélbarát” hozzáállásával mindig azon tevékenykedett, hogy a hozzá fordulóknak maximális segítséget nyújtson.


2011. február 18-án Felksőrajk-Pötréte községek önkormányzatának szervezésében, hivatalos ünnepség keretében köszöntek el a munkatársak a nyugdíjba vonuló körjegyzőtől. Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi-és közigazgatási miniszter levélben ismerte el az ünnepelt közigazgatásban eltöltött magas színvonalú munkáját, s egyben hosszú, békés nyugdíjas éveket kívánt.
A rendezvényen a továbbiakban személyesen köszöntötte az ünnepeltet Vigh László Felsőrajk polgármestere, országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa a Zala Megyei Kormányhivatal Főigazgatója, dr. Hóbor Erzsébet a Közigazgatási Hivatal volt vezetője, Gáspár Károly Pötérte község polgármestere, valamint a szomszédos települések képviselőtestületének tagjai, a helyi intézmények vezetői, dolgozói, illetve a körjegyzőségen dolgozó munkatársak.


Katona József életpályája, szakmai elhivatottsága példaértékű, mely az utókor számára egy konkrét iránymutatás arra vonatkozólag, hogy a hivatali munka kiváló szintű elvégzése, illetve az azzal járó személyi kapcsolatok humánossága és rugalmassága teljes mértékben összeegyeztethető.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu