Kulturált Települési Környezet díj

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Pályázatok

Kulturált Települési Környezet díj

évfolyam, lapszám
Szerző(k):
Adminisztrátor



A pályázatot június 30-ig lehet személyesen vagy postán eljuttatni

A pályázat előírásai

I. (1) A pályázaton Pest Megye települési önkormányzatai és a települések fejlesztésében eredményt felmutató közösségek (társadalmi szervezetek, helyi egyesületek stb.) indulhatnak az egész település vagy egy jelentős településrész fejlesztésében elért, már megvalósult eredményeikkel.
(2) A pályázatot június 30-ig lehet személyesen vagy postán eljuttatni az alábbi címre: Pest Megye Önkormányzatának Hivatala, Főépítész (Budapest V., Városház u. 7.; postacím: 1364 Budapest, Pf. 112.).
(3) A pályázatokat a megyei főépítész által felkért, és az Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottság által jóváhagyott összetételű szakértői bizottság értékeli.

Online Lakásbiztosítás

4) A szakértői bizottság helyszíni szemlét is tarthat, annak időpontjáról az érintettet szükség esetén értesíti.
(5) A díjazott tevékenységek a média útján ismertetésre kerülnek.
(6) A pályázaton nem indulhat az a település, ahol az önkormányzat illetve a települések fejlesztésében eredményt felmutató közösség (társadalmi szervezet, helyi egyesület, stb.) az előző három év során a pályázaton helyezést ért el.

A pályázat követelményei

II. A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybe összefűzött, vagy egybekötött formában.
(1) A szöveges munkarész gépelt, A/4-es, vagy A/3-as formátumú anyag lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek.
(2) Az akció előzményeit, bonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentáció maximum A/4-es formátumú fényképből – esetleg rajzokból is – álljon, amely sikeres pályázat esetén közlésre alkalmas. Amennyiben a pályázónak rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérjük benyújtani.

A pályázat bírálati szempontjai

III. (1) A A közösség az akcióval milyen mértékben változtatta meg pozitív irányban a település környezetét.”
(2) A pályázatban előnyt jelent, ha a pályázók az elnyert díjat újabb településfejlesztési akció finanszírozására kívánják fordítani, ezért az esetleges díj tervezett felhasználását a pályázathoz mellékelni kell. (Más célra történő felhasználás azonban nem kizáró ok.)

A pályaművek díjazása

IV. A kitüntető díjból évente legfeljebb 3 adományozható, de a díjak megoszthatók. A díjjal oklevél és pénzjutalom jár. A díj első helyezettjei összesen min. 500 ezer forintban részesülnek.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu