11. Győri Tavaszi Fesztivál 2007/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Turizmus

11. Győri Tavaszi Fesztivál 2007/2

IX. évfolyam, 2. lapszám
Szerző(k):
Adminisztrátor



Győr mára igazi fesztiválvárossá vált, ahol az év minden szakában neves rendezvények, színes programsorozatok várják az ide látogatókat. Történelmi hagyományai, műemlékei, barokk belvárosa igazi turisztikai vonzerőt jelent, de kulturális élete még vonzóbbá teszi a várost. A fesztiválok sorában kiemelkedők a barokk rendezvények, a Barokk Bál, a Barokk Esküvő és a történelmi játékok, valamint a Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál. Szintén közönségcsalogató programokat kínál a Tavaszi, a Nyári és a Téli Fesztivál, a Győri Könyvszalon, vagy éppen a Nemzetközi Néptánc és Népzenei Fesztivál. A Mediawave Nemzetközi Művészeti Fesztivált nem csak hazánkból, de az országhatárokon túlról is nagy érdeklődés kíséri.

 

 

Győrben nagy múltra tekint vissza a Tavaszi Fesztivál hagyománya. Az idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelynek fókuszában ezúttal is a zenei rendezvények állnak.

 

Az idei fesztivál felvezetéseként február 14-én a bécsi Collegium Hungaricumban teltházas esten dr. Ottófi Rudolf alpolgármester és Csurák Erzsébet, a fesztiváliroda igazgatója ajánlotta a tavaszi fesztivált a közönség figyelmébe. Az ismertető után a Győri Ütőegyüttes és a Lantos–Horváth duó adott ízelítőt a Tavaszi Fesztivál népszerű ütős fesztiváljának programjából. Az esten részt vett Reményi Attila és a Salzburgban élő győri származású Theodor Burkali zeneszerző is. Mindkettőjük egy-egy műve is elhangzott a nagy sikerrel záruló est során.

 

Városunk nem csak Bécsben, de Budapesten is bemutatkozhat, hiszen idén Győr a Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége.

 

A város 2000-ben már szerepelhetett Budapesten, de az elmúlt évek sikeres rendezvénysorozatainak elismeréseként 2007-ben ismét megmutathatja értékeit a fővárosi közönségnek. A város célkitűzései között szerepel, hogy Győr idegenforgalmi és kulturális központ legyen, ennek az egyik fontos eleme a Tavaszi Fesztivál. A cél, hogy az ide látogató vendégeket minél magasabb színvonalon szolgálják ki, megfelelő szálláshelyekkel, minél több idegenforgalmi és kulturális programmal. A Tavaszi Fesztivál szerves része a város kulturális életének, amely az év első nagyrendezvénye a fesztiválok színes sorában.

 

A részletes programokért, műsorismertetőkért érdemes felkeresni a www.fesztivalirodagyor.hu honlapot. ■

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu