Kiskörei rendezvények 2006/5

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Turizmus

Kiskörei rendezvények 2006/5

VIII. évfolyam, 5. lapszám
Szerző(k):
Oláh Jánosné jegyző



A Tisza-tó régiójában harmadik alkalommal Kiskörén került sor a régió önkormányzatai tisztségviselőinek találkozójára 2006. március 30-án, amelyen résztvettek politikusok, továbbá 73 település önkormányzati vezetői: polgármesterek, alpolgármesterek, jegyzők.

 


Kultúrműsort követően a résztvevők több témában előadásokat hallgattak meg a Tisza-tó fejlesztési lehetőségeiről – kiemelt figyelemmel arra, hogy a Tisza-tó térsége Európában elsőként nyerte el az Európai Régiók Gyűlésének „ Village + védjegyét”.
A Village + védjegy” olyan követelmény az „Európai Régiók Természetjáró Hálózatához” csatlakozni kívánók számára, amely a környezetvédelmi szempontokra figyelemmel – népszerűsítése érdekében rajzpályázat került kiírásra a régió általános iskolásai körében. A legjobb munkákat ajándékkal jutalmazták.
A rendezvényen adták át az év „Tisza-tavi Polgármestere” díjat Ládi Balázsnak, Sajószöged község polgármesterének. Az év „Tisza-tavi alpolgármestere” az abádszalóki Szabó István, az év„Tisza-tavi Jegyzője” a tiszacsegei  Füzesiné Nagy Zita lett. A „Tisza-tó túrizmusáért” díjat első alkalommal Szén József Kisköre polgármestere kapta.
A Tisza-tavi Fesztivál programsorozat keretében 2006. július 8-július 9-ig negyedik alkalommal került lebonyolításra városunkban e kulturális rendezvény.
A programok, műsorok megrendezésére szabadvizű strandunkon került sor, mivel e helyszín volt a legideálisabb a rendezvényre. A Tisza – tó partján nemcsak jól szórakozhattak a vendégek, de a szikrázó napsütésben jól esett a víz hűsítő habjai közt megmártózni, lubickolni.
A gondosan összeválogatott, minden korosztály igényeit figyelembe vevő programok sok vendéget vonzottak. Az aktív szórakozásra, kikapcsolódásra vágyók kedvére – mint a korábbi években is – kiírásra és lebonyolításra került a horgászverseny, továbbá a halászléfőző verseny. Természetesen a főzőversenyen nem a horgászverseny „eredményéből” kellett produkálni, hiszen az a versenyen való indulást bizonytalanná, adott esetben lehetetlenné tette volna.
A halászléfőző verseny színvonalát emelte, hogy a sokak által jól ismert TV Paprika csapatának közreműködésével és zsűrizésével került lebonyolításra. A versenyen tíz induló csapat mérte össze gasztronómia tudását.
A pihenni, szórakozni vágyó vendégeket a levegőben terjengő, ínycsiklandozó illatok késztették arra, hogy a zsűri felelősségteljes munkáját megelőzve, kóstolgatásra induljanak a halászlétől gusztusosan rotyogó bográcsok irányába. Nagy volt az érdeklődés, tapasztalatokat cseréltek, fortélyok, szokások felől érdeklődtek, titkokat próbáltak kipuhatolózni ki milyen fűszerrel ízesít, milyen fajta halakból főz, mitől lesz sűrű stb. A versenyzők között nemcsak Tisza-parti szakácsok mutatták be tudásukat, de volt, aki a Duna mellől érkezett.
A nagy izgalommal várt eredményhirdetésre délután került sor és a szakemberek döntése szerint a legjobb halászlevet egy helybéli fiatalember főzte.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu