15 éves a Jászsági Jegyzőklub 2007/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Jász-Nagykun-Szolnok Megye

15 éves a Jászsági Jegyzőklub 2007/2

IX. évfolyam, 2. lapszám
Szerző(k):
Dr. Voller Erika jegyző Jásztelek



A Jászság településeinek „törvényesség őrei” – a Jászság fővárosaként emlegetett Jászberény és a vonzáskörzetébe tartozó 17 jász települési önkormányzat címzetes főjegyzői és jegyzői – a közelmúltban Jászboldogházán ünnepelték a Jászsági Jegyzőklub 15. születésnapját.

 

A klub megalakulása óta kötetlen szervezeti formában biztosítja a jegyzők szakmai eszmecseréjét. Az összejövetelekre 2-3 havonta kerül sor, váltakozó helyszínekkel, ez egyben lehetőséget nyújt a házigazda önkormányzat településének megismerésére is.
Igyekszünk ezen alkalmakra aktuális témát keresni, és hozzá olyan előadót megnyerni, aki a téma szakavatottjaként hatékonyan elősegítheti egységes jogértelmezésünket és jogalkalmazásunkat. Rendszeresen meghívjuk a megyei önkormányzat és a közigazgatási hivatal munkatársait, akik itteni részvételükkel és kistérségi értekezletükkel a jegyzői feladatok szakszerű és jogszerű ellátásához nyújtanak iránymutatást. Fontosnak tartjuk, ezen konzultatív jellegű tanácskozásainkra a térségünket lefedő dekoncentrált szervek vezetőit is meghívni. A közvetlen kapcsolattartásra ez a módszer kiválóan alkalmas és tartalmas eszmecserével igen hasznosan kamatoztatható.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a klubunk fontos szakmai műhelye a kistérségi együttműködésnek is. Közreműködésünkkel elősegítjük a Jászsági Többcélú Társulás eredményes munkáját, a hatékony önkormányzati döntések előkészítését, illetve azok jogszerű és szakszerű végrehajtását.
A közelmúltban megtartott jubileumi rendezvény szakmai részében Dr. Baranyi Imre megyei aljegyző és az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal JNK-Szolnok Megyei Kirendeltségének osztályvezetői Dr. Egervári Éva és Dr. Kollár István tartottak tájékoztatást a közigazgatás területi reformjának változásairól, és egyéb aktuális jogi és törvényességi információkról. Dr. Forgács István címzetes főjegyző az építésügyi hatósági jogkörök hatásköri változásainak problémáit osztotta meg a kollégákkal.
Az ünnepre meghívtuk az időközben nyugállományba vonult klubalapító jegyzőket is, akik örömmel fogadták el a meghívást. Anekdoták felidézésével kellemesen nosztalgiáztak az elmúlt évek emlékeiről.
Az alapító tagok köszöntését az ünnepi ebéd és a tűzijátékos szülinapi torta elfogyasztása követte.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu