Közlöny Centrum ÚJ jogi szolgáltató központ Budapesten 2005/5

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Pályázatok

Közlöny Centrum ÚJ jogi szolgáltató központ Budapesten 2005/5

VII. évfolyam, 5. lapszám
Szerző(k):
Gergely Miklós



Az idő pénz – ezt jól tudják a közigazgatásban dolgozók is. A Magyar Hivatalos Közlönykiadó a joggal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek számára is idő- és költségmegtakarítási lehetőséget kínál egy hazai viszonylatban mindeddig példa nélkül álló jogi szolgáltató központ, a Közlöny Centrum megnyitásával.

 

Az elektronikus információszabadságról szóló, nemrégiben elfogadott törvény 2006 januárjától kötelezővé teszi a Magyar Közlöny és a hatályos joganyag internetes közzétételét. A Magyar Hivatalos Közlönykiadó azonban – a törvényt sok tekintetben megelőzve – már 2003 júniusa óta ingyenesen elérhetővé teszi a Magyar Közlönyt a www.magyarkozlony.hu oldalon. Keresve azokat a további lehetőségeket, amelyek a jövő januártól immár kötelező információszolgáltatást a lehető legjobban kiegészítik, a kiadó új jogi szolgáltató központot hozott létre Budapest belvárosában, a Rákóczi út 30. szám alatt. A Közlöny Centrum létrehozása elsősorban a széles nagyközönség igényeit hivatott kielégíteni, de az egy helyen megtalálható sokféle szolgáltatás révén a szakmai felhasználók életét is nagyban meg fogja könnyíteni.
Keretbe kisebb betűvel
Amikor kiadónk elnök-vezérigazgatója, dr. Kodela László először vetette fel az új jogi szolgáltató központ ötletét, olyan, változatos információt és összetett szolgáltatásokat kínáló multifunkcionális helyet képzelt el, ahol kényelmes, otthonos körülmények között keresgélhetünk bármilyen jogszabályt és intézhetjük egyéb ügyeinket – mondta el Gergely Miklós, a Magyar Hivatalos Közlönykiadó marketingvezetője, aki a Közlöny Centrum vezetője is egyben.
A centrum polcain természetesen megtalálható minden termék, amit a Magyar Hivatalos Közlönykiadó kiad: közlönyök, jogi CD-termékek, szakkönyvek és szaklapok. Egy "jogi szolgáltató központ" lényegét azonban nem csupán ez jelenti. A Közlöny Centrum fontos célja, hogy itt mindenki ingyenesen hozzáférjen a hatályos joganyaghoz, de emellett nem felejtkeztek el a szakmai felhasználók igényeiről sem. A Közlönykiadó által folyamatosan aktualizált Hivatalos CD Jogtár és EU Jogtár ellenszolgáltatás nélkül böngészhető, ha szükséges, a program kezelésében hozzáértő szakember segít. Úttörő vállalkozás ez, hiszen hiába született törvény az elektronikus információszabadságról, Magyarországon ma még sok olyan ember van, akinek nincs lehetősége internetezni se a munkahelyén, se otthon. A hatályos jogszabályokon és azok tetszőleges időpontbeli, korábbi szövegállapotán kívül a későbbiekben az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszeréből közhiteles céginformációkhoz is hozzájuthatunk.
A szűk értelemben vett jogi szolgáltatásokon kívül a Közlöny Centrumban kedvező áron lehet fénymásolni, szkennelni, faxot küldeni és fogadni, anyagokat CD-re, DVD-re, floppyra rögzíteni, valamint digitális nyomtatást, spirálozást, névjegyet rendelni. Az olvasósarokban a legfontosabb hazai napilapok mellett a jogi és gazdasági szaksajtó széles palettáját, sőt egyes külföldi napilapokat, hetilapokat is kínálnak helyben olvasásra. Nagyképernyős kivetítőn nyomon követhetők a jogalkotással, gazdasággal kapcsolatos tévéműsorok, hírmagazinok, illetve a kiadó tevékenységéről, termékeiről szóló hírek is. Az ügyfelek rendelkezésére áll egy húsz-huszonöt személy befogadására alkalmas konferenciahelyiség, amely alkalmas kisebb rendezvények, prezentációk, továbbképzések lebonyolítására.
Mindezek a szolgáltatások a fővárosi irodával nem rendelkező – például a kezdő vagy vidéki praxist folytató – jogászoknak, ügyvédeknek és egyéb szakembereknek akár arra is lehetőséget nyújtanak, hogy a Közlöny Centrumban csekély költséggel "virtuális irodát" tartsanak fenn, melyhez minden szakmai és irodai hátteret a Közlönykiadó által

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu