Balaton Vízi Polgárőr Szövetség 2009/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Közbiztonság

Balaton Vízi Polgárőr Szövetség 2009/4

XI. évfolyam, 4. lapszám
Szerző(k):
Dr. Kardos József címzetes főjegyző Gyenesdiás



 

A Balatoni Polgárőr Szövetség három vízparti polgárőr egyesület, és három önkormányzat összefogásával jött létre, Balatongyörök,Vonyarcvashegy,Gyenesdiás.

 


Gyenesdiási központtal, kishajó kikötővel és logisztikai központtal mivel tevékenységünk az egész Balatonra kiterjed. Azóta már19 Veszprém megyei, 12 somogyi, 5 zalai település jelezte csatlakozási szándékát, megismerve elhatározásainkat. Céljuk a vízfelület biztonságosabbá tétele, a vízparti környezetvédelem, az orvhorgászat visszaszorítása, a vízből való mentés, elsősegélynyújtás. Folyamatban van a rendőrségtől a kishajó beszerzése is, céljuk egy fűthető orr részű nagyteljesítményű hajó beszerzése, mivel a Balatonon csak 1 db van ezen a nagy vízfelületen.
Tagjaik halőri, mezőőri, elsősegélynyújtó, kishajó vezetői tanfolyamot végeznek, illetve végeztek és tanulják a defibrilláló készülék kezelését is. Céljuk a jól képzett és nyelvtudással rendelkező polgárőrség létrehozása. Nyári viszonylatban egy 60 fős bevetési csoport létrehozása.
Az egyesület benevezett múlt év augusztusában a VIII. Vízi Rendészeti Járőrversenyre, melynek Tiszafüred adott otthon, ahol több mint negyven csapat nevezett köztük két polgárőr csapat is. Mindenki legnagyobb meglepetésére a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetség I. helyezést ért el.


 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu