A 2000. év nyara Somogyban

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Turizmus

A 2000. év nyara Somogyban

II. évfolyam, 3. lapszám
Szerző(k):
Adminisztrátor




Az embernek Magyarországon a nyárról többnyire a Balaton jut az eszébe. Különösen így van ez, ha egy folyóirat nyári számában Somogy megye a házigazda.

Természetesen nem véletlenül jutott a szerkesztőbizottság tagjainak is eszébe, hogy a turizmusról készülő lapszámban Somogy jegyzői kapjanak megszólalási lehetőséget. Talán felesleges hangsúlyozni, hogy nemcsak ezé a megyéé a Balaton, hiszen Veszprém és Zala megye is teljes joggal a magáénak érzi, tudja, de valahogyan dönteni kell, és idén Somogy a vendéglátónk. Reméljük, hogy még sok nyáron választhatunk megyéket A Jegyzőben, és eljön az az idő, amikor már többször körbejárt A Jegyző Magyarország jegyzői között. Mondanivalónk még akkor is lesz egymás számára. A Jegyző elolvasása utánra ajánlunk néhány programot Somogy megyéből, de nem a Balaton-parti ismert szórakozási lehetőségeket, hanem a megye más rendezvényeit, szépségeit, műemlékeit. Ezzel is nagyon kellemes nyarat kíván minden jegyző és nem jegyző olvasójának a Jegyző szerkesztősége.

 

A községről bővebben olvashatnak a lapban. kínálnak sokféle (énekkari, fúvószenei, néptánc-, sport-) programot Lengyeltótiban. Itt érdemes kerékpárral vagy autóval bejárni a dombvidéket, Pogány-völgyet. A térség nevezetes települése Buzsák, amelyről szintén olvashatnak mostani számunkban. 

A következőket kínálja: Július 30.:Mesztegnyő, Rétessütő verseny. Nevezni 11.30 és 12 óra között lehet, utána sütés és vásárlással egybekötött kóstoló. Augusztus 3.: Nagyszakácsi, Turizmusbarát Polgármesterek Napja (jegyzőket is várnak). Augusztus 4-5.: Nagyszakácsi, Nemzetközi Királyi Szakácsverseny – a finom falatokon kívül szórakoztató és kulturális rendezvények is várják az érdeklődőket. Augusztus 13-14.: A Buzsáki Búcsúban felállítanak egy millenniumi életfát, népművészeti bemutatók, vásár lesz. Augusztus 20.: Kaposváron, a Kossuth téren a Déryné Vándorszíntársulat és a Somogy Táncegyüttes Árpád-házi Szent Margit Legendáját adja elő. És néhány ajánlat a Balaton mellől is, mert a parti településeken is szerveznek érdekes programokat: Június 21-25.:Balatonföldvári Napok – komolyzenei hangversenysorozat. Július 29.: Balaton-átúszás Július 30–augusztus 6.: Balatonlellei Borhét. Mindenkit szeretettel várnak: 
a Somogy megyei jegyzők

 

 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu