Csapatépítés vagy rekreáció 2009/5

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Oktatás

Csapatépítés vagy rekreáció 2009/5

XI. évfolyam, 5. lapszám
Szerző(k):
Tomcsenkó József Okmányiroda vezető Dunaharaszti



Mindkét fogalom lassan elengedhetetlenül beépül a közigazgatási munkafolyamatokat végzők ismeretébe.
Az okmányirodai feladatkörben végzett közigazgatási szolgáltatásról elmondható, hogy az egyik legösszetettebb jogszabályháttérre épülő szakfeladat.

 


A közel 10 éve működő okmányirodai rendszer évről évre növeli az általa kibocsájtott okmányok típusának számait, és ebből következik, hogy az ügyintézésre jelentkezők száma egy felfelé ívelő számadattal párosul.
Nagy szakmai feladat az ügyfelek maradéktalan ellátása. A folyamatos képzések és konzultációk segítik a köztisztviselők felkészültségét. Ennek keretében kellene megjelenni a csapatépítés vagy a rekreációs programoknak is. Az intenzív és esetenként stresszes munkavégzés igényli az irodán belüli együttműködések kialakítását, és az egymásra történő odafigyelést. A fejlettebb közigazgatási gyakorlattal bíró országokba n előre tervezett és kötelező feladatként kezelik az ilyen jellegű programok szervezését.
A dunaharaszti okmányirodások május hónapban önszervezésben találtak módot egy rekreációs illetve csapatépítő programra. Előzetes egyeztetést követően az iroda dolgozói felkerestek egy most nyíló pesti golfklub pályáját, ahol megismerkedtek a számokra új sportággal, és bizonyos szintű gyakorlásra is lehetőségük volt. Elmondható, hogy jó hangulatban töltötték a péntek délutánt, és sikerült ismét ezzel a számunkra nem mindennapi sportággal kikapcsolódni.
Meggyőződésem, hogy az ilyen események is erősítik a dolgozók közötti szakmai és emberi kapcsolatokat, mely a későbbiekben a szakmai munka végzésében is pozitív hatást gyakorol.
Kívánom, hogy egyre több szakmai vezető ismerje fel a környezetükben jelentkező csapatépítő, rekreációs lehetőséget, és teremtsenek módot a program megszervezésére.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu