MJVSZ Jegyzői Kollégiuma 2008/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

MJVSZ Jegyzői Kollégiuma 2008/4


A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma 2008. június 3-án és 4-én, Nyíregyházán tartotta soros ülését.

 


A Jegyzői Kollégiumi ülés kiváló alkalmat teremt arra, hogy a 23 megyei jogú város címzetes főjegyzője, illetve jegyzője, valamint a meghívott vendégek az érintett ágazati tárcák szakállamtitkáraival és magas rangú képviselőivel vitassák meg a nagyvárosi önkormányzatokat alapvetően érintő, aktuális kérdéseket.
Az önkormányzatok működőképességének megőrzése, valamint a nagyvárosok hivatalainál – sajátos helyzetükből és méretükből adódóan – még hatványozottabban jelentkező, a fejlődést gátló problémák megoldása érdekében az állam és az önkormányzatok konstruktív, partnerségen alapuló együttműködésére van szükség.
Tekintettel arra, hogy az önkormányzatok működése/működtetése során, de a fejlesztések, a beruházások finanszírozásában is növekvő szerepet kapnak a különféle pályázati lehetőségek, a Jegyzői Kollégium ülésén Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala képviselője mutatta be a pályázati feladatok lehetséges munkaszervezeti megoldásait. Ezenfelül tanácskozásunk hangsúlyos elemét képezte, hogy a résztvevők áttekintették a hatékony, szolgáltató közigazgatás, a hatósági és igazgatási feladatok korszerű ellátásának lehetőségeit. Ennek keretében a jegyzők tájékoztatást kaptak a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztésének lehetőségeiről, – az ÁROP-1.A.2. pályázat bemutatásán keresztül – valamint megismerték a fejlesztések egyik prioritást élvező területén, az elektronikus ügyintézésben – Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál – szerzett tapasztalatokat.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu