Tisztelt Kollegák! Kedves Olvasók! 1999/1

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Tisztelt Kollegák! Kedves Olvasók! 1999/1


Tisztelt Kollegák!
Kedves Olvasók!

 


Bizonyos vagyok abban, hogy régi jogos igényt elégít ki a Jegyzők Országos Szövetsége, a Városi Jegyzők Egyesülete, valamint a Magyar Mediprint Szakkiadó Kft. amikor „A Jegyző” címmel szakmai folyóiratot bocsát útjára, azzal a nem titkolt alapvető céllal, hogy a világviszonylatban is egyedülálló sajátságos szerepű köztisztviselőknek szakmai fórumot teremtsen.

 

1994-ben, amikor a Jegyzők Országos Szövetsége megalakult, még csak álmodoztunk arról, és reménykedtünk abban, hogy lesz arra lehetőségünk rövidesen, hogy az addig összegyűjtött szakmai, emberi tapasztalatot közreadjuk, reményeink szerint ezzel is segítve a magyar közigazgatás továbbfejlődését. Történelmi léptékkel nézve nem hosszú időnek, öt évnek kellett eltelni ahhoz, hogy ez az álom valósággá váljék.

Nagy izgalommal és várakozással ültem le ahhoz a tárgyaló asztalhoz, amely mellett ott ültek az előzőekben felsorolt szervezetek vezetői és nem utolsó sorban a későbbi főszerkesztő, Dr. Tóth Zoltán is. Először mindenek előtt neki szeretnék  köszönetet  mondani, mert fáradságot nem kímélve, gyorsan „tető alá hozta”  a  lapot.  Ugyanígy  elismerés  illeti  az  ötletet  felkaroló  és  abban  – reményeink szerint – jó (eredményes) vállalkozást is megsejtő laptulajdonos Kft-t is.

Főszerkesztőnk, valamint elnöktársam gondolataival egyetértve, a lap célját, a megvalósítás mikéntjét illetően szeretném hangsúlyozottan is kiemelni azokat a célkitűzéseket, melyet tulajdonképpen a Jegyzők Országos Szövetségének Alapszabálya összefoglalóan is tartalmaz:

„A jegyzőknek kulcsszerepük van a magyar közigazgatás működtetésében. Érdekeltek abban, hogy létrehozzák (és továbbfejlesszék) önkéntes társadalmi szervezetüket Jegyzők Országos Szövetsége elnevezéssel. A Szövetség elődjének tekinti az 1877-1948 között működött Községi Jegyzők Országos Egyesületét ,és támaszkodik annak hagyományaira.

Feladatának és egyben céljának tekinti a jegyzők összefogását, szervezését a jegyzői kar érdekeinek képviseletére és védelmére. A Szövetség együttműködésre törekszik minden szakmai és érdekképviseleti szervezettel, amely céljaival összehangolható tevékenységet folytat.”

Meggyőződésem, hogy mindezen célok megvalósításában való közreműködést magáénak vallhatja „A Jegyző” is. Éppen ezért nagy felelősség és nem kis munka hárul a szerkesztőbizottság valamennyi tagjára – nem utolsó sorban főszerkesztő barátomra -, akiknek együtt kell a lap sratégiai céljait, valóságos tartalmát meghatározni úgy, hogy találkozzon a széles szakmai közvélemény elismerésével.

Miközben e munkához valamennyiünknek nagy türelmet és kitartást kívánok, szeretnék felhívni valamennyi kollegát (főjegyzőt, jegyzőt, aljegyzőt), hogy ragadja meg a lehetőséget, váljon társszerkesztővé és ez által is segítse elő valamennyiünk közös célkitűzését, a magyar közigazgatás továbbfejlesztését.

Támogatóinkat – ezek sorában külön is kiemelve a Belügyminisztériumot – pedig arra kérem és inspirálom, hogy e tevékenységük hosszú távú legyen, így is elősegítve közös céljaink megvalósítását.

 

 

        Dr. Szikora Zsolt
                                                                                                     elnök

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu