A Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete 2008/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

A Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete 2008/2


Az Egyesületet tizenhat – különböző területeken tevékenykedő – vállalkozó alapította 2006. augusztus 10-én. Az alapítók szerint szükség van a munkahelyek kb. 70 %át adó KKV-k és agrárvállalkozók esélyegyenlőségének erősítését és érdekeinek képviseletét ellátó civil szervezetre, mely közvetlen kapcsolat létrehozásával partner kíván lenni az ország, a régiók, a kistérségek, a vállalkozók fejlesztési törekvéseinek megvalósításában.

 


Az Egyesület olyan szolgáltatások nyújtásának non-profit alapon történő megszervezésére vállalkozik, amelyekre leginkább igény mutatkozik a KKV-k és az agrárvállalkozók részéről. Az Egyesület országos jelenlétét helyi vállalkozói törzsasztalok kialakítása és tevékenysége garantálja. A törzsasztal tagjai helyileg a vállalkozói érdekeket képviselhetik partnerségben az Önkormányzatokkal, egyéb állami és nem állami (civil), illetve szakmai szervezetekkel. Lehetőség van arra is, hogy a törzsasztaloktól érkezett javaslatokat, probléma felvetéseket, kritikákat az Egyesület összefoglalva intézményes formában továbbítsa a döntéshozó fórumok (minisztériumok, Országgyűlési szakbizottságok) felé, s ennek eredményeiről a törzsasztaloknak visszacsatolást ad. Az Egyesület kész minden ésszerű és újszerű, hasznos egyéni kezdeményezés, ötlet felkarolására, támogatására, és ehhez kapcsolatok megteremtésére. (Pl. a Sajt Út terv megvalósítása). A szervezet közvetítő funkciót láthat el a nemzetközi kapcsolatok vonatkozásában, így pl. az EU fórumai és más külföldi partnerek és szervezetek esetében. Kapcsolatban vagyunk az Európai Bizottság Vállalkozás- és Iparpolitikai Főigazgatóságával, mivel tevékenységünkkel leginkább ennek a Főigazgatóságnak vannak érintkezési pontjai.
Miben tud az Egyesület a vállalkozók segítségére lenni?
• Pályázatírás, pályázati tanácsadás, pályázatok figyelése és ezekről történő tájékoztatás. Az Egyesület tagjainak megbízható, kedvezményes szolgáltatást nyújtanak saját pályázatíróink.
• Vállalkozói ismeretek terjesztése, kapcsolódás az EU kampányok népszerűsítéséhez.
• Regionális fórumaink keretében, magas rangú állami tisztségviselők előadásai révén, a legilletékesebb forrásból származó információkkal látjuk el a kisvállalkozókat az őket érintő legaktuálisabb Uniós és hazai témakörökben.
• A Sajt Út országos hálózatának turisztikai célpontként történő kiépítésével, működtetésével javítani kívánjuk a hazai sajtkészítők és a programban részt vevők egzisztenciális helyzetét.
 Segítünk a szakmai, üzleti partnerekkel létesítendő kapcsolatépítésében úgy hazai, mint külföldi viszonylatban (együttműködés, tapasztalatcsere, export-import lehetőségek vonatkozásában).
 Jószolgálati közvetítői tevékenység a kisvállalkozó és egy nagyvállalat közötti konfliktus esetén.
 Az egyes vállalkozót ért jogtalanság, szakmai ügyintézésének akadályoztatása esetén a törzsasztal, az Egyesület kiáll tagjának érdekvédelméért.
A taglétszám növekedése, (pl. a sajtkészítők, s más szakmák művelőinek csatlakozása), a törzsasztalok kistérségi hálózatának kiépítése megerősíti az Egyesület tekintélyét a civil szervezetek között, amely ezáltal az eddiginél is hatékonyabban tudja képviselni tagjainak érdekeit és teljesíteni a vállalt célkitűzéseket.
Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete
E-mail: laszlo.kovacs@kkaosze.hu
www.kkaosze.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu