Bűnmegelőzési pályázati felhívásokat hirdetett meg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Bűnmegelőzési pályázati felhívásokat hirdetett meg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium


Pályázatokat több kategóriában lehet beadni a települési biztonság javítására, valamint az illegális migráció visszaszorítására.

A társadalmi bűnmegelőzési előirányzatból 130 millió forinttal támogatott pályázatok a közösségépítés eszközeivel növelik a helyi biztonságérzet. Ennek keretében olyan települési közösségi tevékenységeket, helyi megoldásokat, kisközösségi civil mozgalmak szervezését támogatja a tárca, amelyekkel a helyi intézmények, hatóságok, önkormányzatok, gazdasági szereplők a lakosokkal együttműködve erősítik a közbiztonságot.

A közrendvédelmi bírságból befolyt 76 millió forintból a tárca egyrészt a közterületek biztonságának javítását, ennek érdekében a közterületi biztonság erősítésében érintett szervezetek együttműködésének javítását, élet- és vagyonvédelmi eszközök, módszerek kialakítását, a helyi biztonságérzet erősítését célzó beavatkozásokat támogatja.

A pályázati felhívások célja még az illegális migráció visszaszorítása, kezelése érdekében végzett tevékenység, valamint az érintettek származási országukba való visszatérésének elősegítése.

További információ a www.irm.hu és a www.bunmegelozes.hu honlapokon található. 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu