Bemutatkozott Varga Zoltán önkormányzati miniszter

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Bemutatkozott Varga Zoltán önkormányzati miniszter


Az Önkormányzati Minisztérium márványaulájában 2009. április 20-án, kora délelőtt megtartott apparátusi értekezleten köszönt el Gyenesi István a tárca munkatársaitól és mutatkozott be Varga Zoltán, az újonnan kinevezett önkormányzati miniszter.

 

„Nem új dolgokat kell kitalálnunk, hanem a meglévő feladatokat kell végrehajtani úgy, hogy eközben ne adjuk fel a lényeget” – fogalmazta meg az új önkormányzati miniszter, Varga Zoltán a szakterület előtt álló feladatokat.

A tárcavezető az állomány előtt elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszak mindenkit a feladatok újraértékelésére és egyúttal egy minőségileg átalakított gondolkodásra késztet majd. A kormány ugyanis arra szerződött, hogy válságot kezel.

Elmondta azt is, hogy nehéz feladat vár az Önkormányzati Minisztériumra, hiszen a kormány által elfogadott program mentén kell az ágazatokkal megértetni azt a helyzetet, amelyben az ország jelenleg van.
„Nem érdekkijáró, hanem a kormány szándékait érvényesítő miniszter kívánok lenni” – szögezte le a politikus.

A meglévő értékek megőrzése mellett, jónéhány területen elkerülhetetlen a megtorpanás. Mert, ahogy Varga Zoltán miniszter fogalmazott: „Más időszak ez, más kérdésekre kell jó választ adni”. Ebben a munkában számít az apparátus szakértelmére és elhivatottságára.

A politikus beszédében többször utalt arra, hogy egy sikeresen működő, családias atmoszférájú minisztériumot vesz át és ezt a hagyományt megőrizni; elődje, Gyenesei István sikerét pedig felülmúlni szeretné.

A baráti hangvételű átadás-átvételt egy miniszteri kitüntetés zárta, amelyet munkája elismeréséül Varga Zoltán önkormányzati miniszter adott át elődjének.

 

Forrás: www.otm.gov.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu