Naprakész közigazgatási ismeretek a KSzK e-learning képzéseivel!

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Naprakész közigazgatási ismeretek a KSzK e-learning képzéseivel!


2009.11.15-től havonta indulnak a KSzK "Ket2009" c. 1 hónapos, on-line képzései, ahol szaktutorálással megismerhetőek Ket, illetve a helyi önkormányzati igazgatás aktuális változásai, jogalakalmazásiu kérdései. A képzések ára: 5.000 Ft/hó, (A „Ket2009" c. képzés apolgármestereknek, állami vezetőknek ingyenes).

 

"Ket2009" A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) módosításait megismertető tananyag célja, törvény egységes szerkezetét bemutatva, gyakorlati példákkal járuljon hozzá a módosuló jogintézmények és eljárási cselekmények bemutatásához, és aktuális jogalkalmazási kérdések gyakorlati megoldásához. A képzés további célja, hogy a polgármestereket – a Ket általános és különös részeiben egyaránt otthonosan mozgó szaktutorok segítségével – segítse államigazgatási hatósági jogköreik gyakorlásában. A képzés polgármesterek és állami vezetők számára INGYENES, egyéb érdeklődők számára 5.000 Ft.

 

"A polgármester" c. képzés egy hónapos, célja, hogy a polgármesteri tisztséggel összefüggő alapinformációkon túl – szaktutori támogatással – segítséget nyújtson a képviselő-testülettel kapcsolatos viszonyrendszer kialakításában, a testületi ülésekkel, a helyi önkormányzatok szerveivel összefüggő alapvető feladatok ellátásában, továbbá hozzájáruljon a hatékony és eredményes önkormányzati vagyongazdálkodáshoz, bemutatva a vagyonkezelés technikáit, és felhívja a figyelmet alternatív forrásbevonási lehetőségekre. (A képzés ára: 5.000 Ft.)

 

"A helyi önkormányzat képviselő-testülete" c. képzés a képviselő-testület tagjainak ismeretbővítésével kíván hozzájárulni a testület eredményes működéséhez. A képviselői jogállás, a képviselő-testület működésével és a helyi jogalkotással összefüggő információkkal lehetővé kívánjuk tenni a képviselői jogok tudatos gyakorlását, a jogalkotási folyamat bemutatását, felvázolva a helyi jogalkotás kontrollálásának technikáit is. A képzési program hatékonyan kívánja támogatni a helyi önkormányzatokat abban, hogy a képviselőket megismerteti a pályázatírás, projekttervezés alapjait, és az önkormányzati hatékony feladatellátás érdekében a társulási formákat is bemutatja. A képzés szintén egy hónapos, és szaktutori támogatással 5.000 forint.

 

Ha képzéseink felkeltették érdeklődését, kérjük, nézze meg a tananyagok demóit a http://tavoktatas.kszk.gov.hu/ilias3/goto_kszk_cat_3652.html oldalon!

 

Jelentkezés: http://kiwi.kszk.gov.hu

 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu