Önkormányzatok Egyeztető Fóruma 2007/5

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Önkormányzatok Egyeztető Fóruma 2007/5


A mai napon megtartotta soron következõ ülését a Kormány–Önkormányzatok Egyeztetõ Fóruma (KÖEF).

 

A fórum döntött a Helyi Önkormányzatok Napja központi programjairól, és tárgyaltak a kistérségek tevékenységének átfogó vizsgálata alapjául szolgáló vizsgálati szempontokról is. A fórumon tárgyaltak még a kéményseprõ-ipari közszolgáltatás kötelezõ igénybevételérõl szóló törvényjavaslatról és kiegészítették a KÖEF munkatervének II. félévi témáit. A résztvevõk tájékoztatót hallgattak meg az önkormányzati EU-s pályázatok igénybevételét segítõ lehetséges eszközökrõl; a közösségi közlekedés támogatási rendszerérõl; a fejlesztési pályázatok összeférhetetlenségi szabályairól szóló koncepcióról és a panelprogram folytatásának feltételeirõl.

 

A testület elnöke az önkormányzati és területfejlesztési miniszter, társelnöke az önkormányzati oldal soros ügyvivõje. A folytonosság jegyében az érdekszövetségek egyhangúan úgy döntöttek, hogy az önkormányzati oldal soros elnöki tisztét továbbra is dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke töltse be.

 

A KÖEF tagja a hét önkormányzati érdekszövetség – Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége; a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége; a Magyar Faluszövetség; a Megyei Jogú Városok Szövetsége; a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége; a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége; valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetsége – mellett az egészségügyi, a szociális és munkaügyi, az oktatási és kulturális, valamint a pénzügyi tárca vezetõje is.

 

Budapest, 2007. szeptember 11.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu