A jelenlegi általános iskolai igazgatók megbízatását nem érintik a fenntartói változások

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Oktatás, kultúra

A jelenlegi általános iskolai igazgatók megbízatását nem érintik a fenntartói változások


Az oktatási államtitkárság felhívja a figyelmet arra, hogy a fenntartásban és működtetésben bekövetkező változások nem érintik a jelenlegi általános iskolai igazgatók megbízatásának idejét.ovi.jpg

Az államtitkárság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elmúlt hetekben több jelzés érkezett, hogy az általános iskolák igazgatói téves információk alapján úgy tudják, 2013. január 1-jével megbízásuk megszűnik, és az igazgatói poszt betöltésére újra kell pályázniuk. 
Mint kiemelték: a nemzeti köznevelési törvény kimondja, hogy 2013. január 1-jétől az óvodai feladatellátás kivételével a települési önkormányzat által működtetett köznevelési intézmények szakmai irányítása az állam feladata lesz. Felhívták a figyelmet arra, hogy fenntartásban és a működtetésben bekövetkező változások nem érintik a jelenlegi intézményvezetők – általános iskolai igazgatók – megbízatásának idejét. 
Megbízatásuk időtartama alatt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium számít az igazgatók magas színvonalú, az új köznevelési törvény szabályait érvényre juttató, az oktatási rendszert eredményesebbé tevő munkájára.

www.mti.hu 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu