Leköszön Debrecen főépítésze

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Leköszön Debrecen főépítésze


Kováts Ákos 2007. április 1-től Debrecen főépítésze. 2011. május 31-ig a főépítészi feladatok mellett az építésügyi főosztály vezetőjeként a műszaki és a várostervezési osztály munkáját is irányította. 2011 júniusától főépítészi feladatait megbízási szerződés keretében látja el. Feladatai ellátása során nagy hangsúlyt fektetett Debrecen településrendezési terveinek racionalizálására, a felesleges szabályozási elemek kiszűrésére, melynek eredményeként elveiben egységesedett a helyi építési szabályzat. Irányításával 2012-ben teljes körűen átdolgozták a helyi értékek védelmével kapcsolatos rendeletet. Döntő szerepe volt a kiskörút megvalósításában és a sétálóövezet kiterjesztésében. Kiemelt feladatként kezelte a városkép védelmét, amely követendő példává vált több magyarországi nagyvárosban is – áll a közgyűlési előterjesztésben.

Év végéig

A Megyei Jogú Városok Szövetsége Főépítészi Kollégiumának elnökeként fontos szerepe volt az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény átalakításában, melynek eredményeképpen az önkormányzatok jogot kaptak a városképi rendeletek megalkotására, és ezáltal sajátos, egységes városkép létrehozására. A helyi tervtanács elnökeként kiemelkedően tudta szolgálni a helyi építészet ügyét. Tevékenységével megteremtette a főépítészi munka tekintélyét – fogalmaz Papp László polgármester.

Kováts Ákos 2014. november 11. napján kelt megkeresésében megbízási szerződésének 2014. december 31. napjával, közös megegyezéssel történő megszüntetését kérte. A közgyűlés az ügyben csütörtökön dönt.

Korábbi interjúnkat Kováts Ákossal IDE KATTINTVA olvashatja.

Forrás: civishir.hu 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu