2016 nyarától 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

2016 nyarától 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére


2016 júliusában bevezetik a közszolgálati életpályamodellt, és 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A miniszter kifejtette: jelenleg 925 ezer közszolgálatban dolgozó embernek utalnak fizetést. Hárommillió adófizető eltart 925 ezer közalkalmazottat, ez az arány körülbelül 20-22 százalék – mondta Lázár János, megjegyezve: Magyarországnál versenyképesebb nyugat-európai országokban is jelentősen kisebb ez a szám.

A miniszter szerint a minisztériumokban, állami főhatóságoknál vannak sokan. Helyi szinten, például a járási hivatalokban, illetve olyan más állami szerveknél, ahol találkoznak az ügyfelekkel, semmiképpen nem lehet a létszámot csökkenteni – emelte ki Lázár János.

Arról, hogy a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent rendelet szerint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal december 31-ével megszűnik, azt mondta: a kabinet jól teszi, ha a kormányzati szektorban folyamatosan racionalizál.

Lázár János kitért arra is: az Államreform Bizottság minden területen megvizsgálja, hogy a magyar adófizetők a befizetett adókért cserébe milyen szolgáltatásokat kapnak. A miniszter példaként említette az adóeljárási törvény, az építési szabályok, valamint az illetékek és bírságok felülvizsgálatát. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: véleménye szerint a magyar állam túl sok illetéket és bírságot szed be.

Felidézte, hogy január elsejétől a jelenleg 21 napos átlagos ügyintézési időt 15 napra csökkentik.

Az a cél, hogy az állami szolgáltatások ne nehezítsék, hanem könnyítsék az emberek életét – emelte ki Lázár János a Kossuth Rádióban.

Forrás: kormany.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu