Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért


Jövedelmet kaphatnak az 1500 lakosúnál kisebb települések polgármesterei a helyi közfoglalkoztatás megszervezéséért az önkormányzati törvény tervezett módosítása értelmében.

Az Országgyűlés honlapjára kedden felkerült dokumentum szerint a jövőben az ilyen települések polgármestereinek tevékenysége – néhány más kivételtől eltekintve – akkor sem jelent összeférhetetlenséget, "ha ezen megbízatás keretében közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatokat lát el".

A Vitányi István, Tilki Attila, Gelencsér Attila, Tiffán Zsolt, Hörcsik Richárd és Papcsák Ferenc fideszes képviselők által benyújtott módosítási javaslat indoklása szerint az 1500 vagy annál kisebb lélekszámú települések jelentős részén a közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatok ellátása rendszeres feladatot jelent a polgármestereknek, ezért – a közfoglalkoztatottak számához igazodva – indokolt a polgármesterek ez irányú tevékenységét anyagilag is elismerni.

A dokumentum szerint ehhez szükséges az összeférhetetlenségi szabályok módosítása, hogy a közfoglalkoztatással kapcsolatos megbízatás ne jelentsen összeférhetetlenséget.

Forrás: ma.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu