Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert


A kormány döntése után visszavonta a 6 milliárd forint keretösszegű központosított személygépjármű közbeszerzési eljárását a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – közölte a KEF pénteken az MTI-vel.

A főigazgatóság a visszavont eljárásban nem a kereskedőkre, hanem a gépjármű vásárlására engedéllyel rendelkező intézmények felelős vezetőire bízta volna, hogy – a keretmegállapodás által nyújtott lehetőségek alapján – milyen teljesítményű és felszereltségű gépjárművet szerezzenek be. Az EU-s forrásból finanszírozott gépjármű beszerzésekre további, szigorúbb egyeztetési eljárások érvényesek – emeli ki a közlemény, hozzátéve: a KEF – ahogy eddig is, úgy a jövőben is – a lehető legnagyobb versenyt kívánja elérni a közbeszerzései során. A fő célja pedig minden esetben, hogy az ellátott intézmények a beszerzéseiket költséghatékonyan tudják megvalósítani.

A közlemény kiemeli, hogy a főigazgatóság a közbeszerzési eljárásainak megindítása és lebonyolítása során minden esetben a hatályos közbeszerzési törvénynek – és a kapcsolódó jogszabályoknak – megfelelően járt el.

A KEF-nek – mint a kormányzat központi beszerző szervezetének – egyik alapfeladata, hogy az állami kiemelt termékekre – az informatikai- és távközlési termékekre, irodabútorra, irodaszerre, gépjárműre valamint üzemanyagra – közbeszerzési eljárást folytasson le és ezekre a termékekre keretmegállapodást kössön – áll a közleményben.

A megkötött keretszerződésekből a rendszerhez kötelezően csatlakozó mintegy 1500 központi költségvetési szerv, illetve további 4000 önként csatlakozó szervezet – önkormányzatok, állami tulajdonban lévő társaságok, bíróságok stb. – elégíti ki igényeit.

A hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg az a felhívás, amelyben a KEF nettó 6 milliárd forint összértékben nyílt közbeszerzésen kívánt személykocsikat vásárolni. A főigazgatóság a beszerzés időtartamát 3 évben jelölte meg – amely azonban meghosszabbítható lett volna – a teljes összeget pedig hat részre bontotta az ajánlatkérő.

Ajánlatot olyan cég tehetett, amelynek az elmúlt három – lezárt – üzleti évből legalább kettőben pozitív volt a mérlege, az új személygépjármű-értékesítéséből származott nettó árbevétele pedig elérte a 120-300 millió forintot. Az ajánlatok beadási határideje augusztus 8. volt.

Forrás: mon.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu