Decemberben kezdhetik a szociális tüzelőanyag-pályázaton nyertes önkormányzatok a kiszállításokat

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Decemberben kezdhetik a szociális tüzelőanyag-pályázaton nyertes önkormányzatok a kiszállításokat


A szociális tüzelőanyag-pályázaton nyertes önkormányzatok már decemberben megkezdhetik a tüzelőanyagok kiszállítását – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A program idei pályázata hétfőn nyílt meg. A támogatásra azok az önkormányzatok pályázhatnak, ahol a településen élők száma a január elsejei adatok szerint nem haladta meg az ötezret. A pályázaton összesen hárommilliárd forintot oszt szét a Belügyminisztérium.

Pogácsás Tibor elmondta: a pályázatokat szeptember végéig lehet benyújtani, október végéig elbírálják azokat, a tüzelőanyagot pedig az önkormányzatoknak kell megvásárolniuk és a rászorulóknak legkésőbb február 15-ig kell eljuttatniuk. A támogatással jövő év április 15-ig kell az önkormányzatoknak elszámolniuk.

Az államtitkár hozzátette: a települések pénzre pályázhatnak, de saját rendeletben kell szabályozniuk, hogy az abból vásárolt tüzelőanyagot milyen módon osztják szét.

Megjegyezte, amikor az önkormányzat megnyeri a pályázatot, a pénzt is megkapja, így folyamatosan vásárolhat tüzelőanyagot, így akár már decemberben is ki tudja azt szállítani.

Pogácsás Tibor beszámolt arról is, hogy a támogatás alapvetően tűzifa beszerzésére igényelhető, de azokon a településeken, ahol a közelben lehetőség van kis szállítási költséggel barnakőszént vásárolni, ott lehet szenet is venni a pénzből. A leghátrányosabb helyzetű településeken nem kell önrészt vállalnia az önkormányzatnak – tette hozzá.

Forrás: kormany.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu