Jelentések három önkormányzati távhőcégről - A közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységet értékelte az ÁSZ

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Jelentések három önkormányzati távhőcégről – A közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységet értékelte az ÁSZ


Újabb három önkormányzati távhőszolgáltató vállalat ellenőrzését zárta le az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ a bonyhádi, a sárospataki és a soproni társaság esetében is a 2008 és 2013 közötti időszakra vonatkozóan értékelte közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenység szabályszerűségét, és eltérő mértékben tárt fel szabálytalanságokat. Az ÁSZ ütemezetten végzi az önkormányzati tulajdonú közszolgáltató gazdasági társaságok ellenőrzését.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) célja, hogy a közfeladat-ellátásában résztvevő, államháztartáson kívüli gazdálkodó szervezetek működési és pénzügyi kockázatainak feltárásával, valamint az önköltségszámítás szabályszerűségének ellenőrzésével támogassa a közműdíjakkal kapcsolatos döntések megalapozottságát.

Az ÁSZ 2015. első félévében 36 többségi önkormányzati tulajdonban működő távhőszolgáltató és hulladékgazdálkodó társaság ellenőrzését zárta le és hozta nyilvánosságra a jelentéseket. Az összegző tapasztalatokról az ÁSZ elemzést készített, amit 2015. október 16-án az önkormányzati közműcégek ellenőrzésről megszervezett „Jó gyakorlatok – Fókuszban a közszolgáltatás" szemináriumon hozott nyilvánosságra.

Tovább>>

 

Forrás: jogiforum.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu