A kormány várja a szakszervezeti és az önkormányzati oldal javaslatait a bürokráciacsökkentésre

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

A kormány várja a szakszervezeti és az önkormányzati oldal javaslatait a bürokráciacsökkentésre


A kormány örömmel veszi a szakszervezeti és az önkormányzati oldal részéről a bürokráciát csökkentő konkrét javaslatokat – mondta Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum plenáris ülését követő sajtótájékoztatón.

Kifejtette: a kormányzat, a szakszervezeti és az önkormányzati oldal egyeztetésének legfontosabb témája a bürokráciacsökkentés volt. Tárgyaltak az állami tisztviselőkről szóló törvényjavaslatról, hiszen amikor az állam csökkenti a bürokráciát, fontos, hogy azt a munkaterhet, amely ennek következtében megjelenik, motivált és jól felkészült munkatársak lássák el – közölte. Ennek érdekében alkotta meg a Miniszterelnökség az állami tisztviselőkről szóló törvényjavaslatot, amelynek az egyeztetése zajlik, és e folyamat keretében volt lehetőség az alapelvekről tárgyalni a fórum ülésén – fűzte hozzá.

Kiemelte: a törvényjavaslat lehetőséget biztosít a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban foglalkoztatottaknak átlagosan 30 százalékos bérnövekedésre július 1-jei hatállyal, ez a mintegy 11 milliárd forint többletkiadás a költségvetésben rendelkezésre áll. Arról is tanácskoztak, hogy a szenioritás helyett teljesítményorientált elvárásrendszert alakítanak ki a közszolgálatban dolgozókkal szemben – közölte.

Latorcai Csaba beszámolt arról: megállapodtak, hogy mind a szakszervezeti, mind pedig az önkormányzati oldal további észrevételeket tehet, ezeket záros határidőn belül eljuttatja az előterjesztőknek, és a kormányzat nyitott a további egyeztetésre, ha szükséges.

 

Tovább>>

Forrás: kormany.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu