Módosítanák a bürokráciacsökkentő törvényjavaslatot

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Módosítanák a bürokráciacsökkentő törvényjavaslatot



Az érdekképviseletek számos ponton módosítanák a bürokráciacsökkentésre irányuló törvényjavaslatot. A közszolgák konkrét javaslatokkal ülnek le tárgyalni Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel április elején, írja a Figyelő.

A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldala például aligha fog egyetérteni azzal a javaslattal, hogy a munkavállalókat akár 6 hónapra is át lehet helyezni, és elég erről egy nappal korábban értesíteni a dolgozót. Márpedig ez igen kevés idő a családi élet átszervezéséhez. Az érdekvédők legalább négy nap felkészülési időt, maximum négy hónapos áthelyezést, utolsó hónapra pótlékot szeretnének elérni.

Új kategóriákat is bevezetnének az államapparátusban, amelyek szerint megállapítanák a béreket. Lennének állami fogalmazók, állami tanácsosok és állami főtanácsosok. A kategóriák között 3 illetve 11 év után lehetne mozogni. A munkavállalók szervezetei még egy magasabb kategóriát szeretnének az állami vezető-főtanácsadóit, ahová 25 év jogviszony után kerülhetne a köztisztviselő. A bérek 180 ezer és 600 ezer forint között mozoghatnának.

Forrás: hrportal.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu