Építményadó Miskolcon – Most akkor kinek kell fizetni?

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Építményadó Miskolcon – Most akkor kinek kell fizetni?


Miskolc – Az adóosztály vezetőjét kérdeztük az építményadóról.

Hogy is van ez az építményadó? Kinek kell fizetnie és kinek nem? Hogyan érhetjük el az adómentességet? Jogszerű vagy sem a miskolci rendelet módosítása? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ az októberi, miskolci testületi ülés óta. Akkor fogadták el ugyanis a képviselők az építményadóról szóló rendelet módosítását: e szerint, akinek miskolci ingatlanja van, de életvitelszerűen nem tartózkodik a városban, annak év elejétől építményadót kell fizetnie.

Különféle esetek

A hírre több olvasónk is lapunk segítségét kérte. Különféle esetekkel kerestek meg minket, érdeklődve, nekik kell-e majd fizetni. Ezek közül az egyik egy egyetemista volt, akinek családja vett ingatlant az Avason. A lakás a szülők nevén van, de ők nem élnek Miskolcon, így tartanak attól, jövőre adózniuk kell.

A másik eset egy nyugdíjas volt, akinek csupán haszonélvezeti joga van a lakásán, de az ingatlant a lánya nevére íratta, aki viszont a fővárosban él. (Ilyen jellegű panasszal több esetben is megkeresték lapunkat.)

Volt egy harmadik példa is, egy kétgyermekes család, akik két éve Miskolcról kiköltöztek vidékre, hiszen csak ott tudtak számukra elérhető áron családi házat vásárolni. Lakótelepi ingatlanjukat azonban megtartották, és most attól félnek, jövőre fizetniük kell, hiszen lakcímük már nem miskolci.

 

Tovább>>

Forrás: boon.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu