Rendeletben szabályozzák a településképet az önkormányzatok

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Rendeletben szabályozzák a településképet az önkormányzatok


Szakmai továbbképzést tartott Székesfehérváron a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága. Az összejövetel résztvevői megtudták: a településkép védelméről szóló törvény új feladatot adott a települési önkormányzatoknak, 2017. október 1-ig településképi rendeletet kell alkotniuk.

A rendezvényt a Fejér Megyei Kormányhivatal, és – társszervezőként – a Fejér Megyei Építészek Kamarája szervezte meg, Fakász Tamás megyei főépítész valamint Németh Tamás kamarai elnök közreműködésével. Fejér megye településeinek polgármesterei, a Fejér Megyei Építészek Kamarájának tagjai is meghívást kaptak a programra.

A rendezvényt dr. Simon László nyitotta meg. A Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja arról beszélt, hogy minden önkormányzatnak kell, hogy legyen elképzelése a településének képéről, arról, hogy a település megjelenése hosszú távon milyen irányba alakuljon, milyen településképi értékeket kíván megtartani, vagy az önkormányzati szabályozás eszközével megváltoztatni.

Tovább>>

 

Forrás: feol.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu