Országos Köztisztviselői Nap 2006/5

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Országos Köztisztviselői Nap 2006/5


2oo6. július 1-én Egerben került megrendezésre a IX. Országos Köztisztviselői Nap.
A bemutatókkal, zenés programokkal színesített országos rendezvény házigazdája Eger Megyei Jogú Város, a Heves Megyei Önkormányzat, és a Heves Megyei Közigazgatási Hivatal volt.

 

A Köztisztviselők Napját hazánkban 1998. július 1-től ünneplik.
Fontos esemény ez a köztisztviselők számára, hisz az ünnep jó alkalom arra, hogy visszatekintsenek az elmúlt esztendőre, számot vessenek az elért eredményekről.
Az egész napos ünnepséget nagy érdeklődés kísérte.
9.3o órakor a Helyőrségi Zenekar bemutatkozása, gyepshow után az Érsekkertben megjelent vendégeket Dr. Nagy Imre Eger Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, és arra biztatta Őket, hogy tekintsék meg a gyönyörű barokk várost, vegyenek részt a különböző kulturális rendezvényeken.
Látható volt az egri 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonáinak közelharc bemutatója, hastáncbemutató, Ifjú Tehetségek Művészeti Műhely táncosainak bemutatója, társastánc bemutató, közreműködött a Lajtha László Néptáncegyüttes, Kovács Márton zenekara, a Szilaj Dobkör, valamint a Magyar nótaklub.
Délután, a sztárvendég Kovács Kati (Eger város szülötte) szórakoztatta a vendégeket.
Egész napos borkóstolás és vásárlási, alkalmi posta bélyegzéssel képeslap vásárlási lehetőségük volt az ide látogató vendégeknek, információs sátorban közreműködő kollégák ajánlották a város nevezetességeihez a „kulturális útvonalat”, félóránként buszos körjárat biztosította Eger egyik nevezetessége, a „Szépasszonyvölgybe” történő kiutazást.
A Gárdonyi Géza Színház adott otthont a díszünnepségnek.
A himnusz elhangzása után Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket, majd ezt követően Dr. Lamperth Mónika Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter mondott ünnepi beszédet.
Kiemelte, hogy a köztisztviselők most kétségek között, de várakozással tekintenek a jövő elé, ezért őszintén kell szólni arról, hogy milyen lépéseket tervez velük szemben a kormány.
Másfél évtizede változtatás nélkül működik a közigazgatás, s mostanra túlburjánzott a rendszer, ami elé új kihívásokat állítottak, mint például az uniós csatlakozás és az informatika is. Az átalakítás már nem odázható tovább. Hozzátette, a reformok szükségességét senki sem vitatja, annak mélységét tekintve vannak nézetkülönbségek. A kormány felvállalta, hogy új struktúrát épít ki. Azt is leszögezte, hogy a jelenlegi helyzetért nem a köztisztviselők a felelősek. Arra törekszenek, hogy a reformoknál ne a „fűnyíró” elv, hanem a „feladatalapú mechanizmus” érvényesüljön. A cél az, hogy modern, magas színvonalú és hatékony közigazgatási rendszer alakuljon ki.
A nap folyamán több mint négyezer köztisztviselő élvezhette Eger és Heves megye vendégszeretetét.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu