http://www.healthprose.org/ Jegyzo.hu
  KÖNYVAJÁNLÓ

  Öröklési jog – Hagyatéki eljárás  
   
  Második, hatályosított kiadás - Új magánjog sorozat 5.  


Második, hatályosított kiadás - Új magánjog sorozat 5.

Szerzők: Anka Tibor

Megjelent!

A különböző jogintézmények új Ptk.-beli változásait a hagyatéki eljárásnak is követnie kell, valamint ebben az eljárásban alapvető fontosságúak az öröklési jogi újdonságok. Így például az új Ptk.-nak a cselekvőképesség korlátozására, az eseti gyámra és az eseti gondnokra vonatkozó, a korábbitól eltérő szabályainak alkalmazása szükségessé tette a hagyatéki eljárás módosítását. A felelős őrzés jogintézményének megszűnése miatt a hagyatéki eljárásban is a jogalap nélküli birtoklás szabályait kell alkalmazni. Az új Ptk.-nak a végrendeletben létesített alapítvány létrehozatalával kapcsolatos, a korábbi szabályozástól eltérő rendelkezései is érintik a hagyatéki eljárást. Mivel az új Ptk. korlátozott körben érvényesnek ismeri el az utóörökös nevezést, a hagyatéki eljárásban az utóörökös helyzetét is rendezni kell. Lényegesen megváltoztak a túlélő házastárs állagöröklésére, haszonélvezeti jog öröklésére és az utóbbi megváltására vonatkozó szabályok, ezért a hagyatéki eljárási törvényben is jelentősen módosultak az özvegyi jog megváltására vonatkozó rendelkezések.

Webes bankkártyás fizetés estén Ön az Öröklési jog – Hagyatéki eljárás című kiadványt 10% kedvezménnyel, 6300 Ft-ért veheti meg itt.

Jogkódex előfizetők 50% kedvezménnyel vásárolhatják meg kiadványunkat, amelyet a nyomtatott változaton túlmenően elektronikusan is elérnek szoftverükön. A kedvezmény csak közvetlen kiadói megrendelés esetén vehető igénybe itt.

Ár: 7 000

ISBN:
978-963-258-236-8
Oldalszám: 392 oldal
Méret: B/5
Kötés: puha kötés

Rendelhető: IGEN


  ELŐFIZETÉS
Előfizetés

  FACEBOOK

  HÍRLEVÉL
Email címem:
Keresés

Feliratkozáshoz adja meg email címét!

  KÖNYVAJÁNLÓ


http://jegyzo.hu/index.php?oldal=elofizetes

 
 


Szerkesztőbizottsági információk
BEMUTATKOZÁS
KAPCSOLAT

Jegyző.hu - Jegyző és Közigazgatás © hÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
A Kiadó további oldalai:HVGORAC.HU,UJBTK.HU,HVGORAC.EU,PTK2013.HU,JOGKODEX.HU
buying valium online buy phentermine online without prescription