Büntetőfeljelentéssel zárul a kistérségi társulás ügye

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Büntetőfeljelentéssel zárul a kistérségi társulás ügye


A békéscsabai önkormányzati képviselők úgy határoztak: a gyanús ügyletek tárgyában feljelentést tesz a közgyűlés ismeretlen tettes ellen zugírászat, csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és számviteli fegyelem megsértése miatt – minderről a behir.hu oldal adott hírt.

November 25-én tartotta soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete. A napirenden a többi között a kistérség hónapok óta húzódó ügye is szerepelt.

A portálon az üggyel összefüggésben az olvasható, a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás és fenntartásában működő intézmények tevékenysége, gazdálkodása, szerződései – különösen a 2011-2014-es időszaka – az érdeklődés középpontjába kerültek.

A kérdésekre a társulás saját maga által elrendelt vizsgálatokkal válaszolt. Könyvvizsgálót kértek fel szakértői vizsgálatra, a megkötött külső jogviszonyban állók részére kifizetett juttatások szabályszerűsége és dokumentáltsága tárgyában, még januárban.

Ugyanebben a körben kérték az elnyert pályázati források, valamint a központi támogatások elszámolásának átvizsgálását is. Mivel a könyvvizsgálónak nagy mennyiségű anyagot kellett átnéznie, ezért kérték a határidő kitolását.

 

Tovább>>

Forrás: hir6.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu