Nyílt levél Adatrögzítési ujjgyakorlatok a polgármesteri hivatalokban

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Nyílt levél Adatrögzítési ujjgyakorlatok a polgármesteri hivatalokban


Nyílt levél

 

Adatrögzítési ujjgyakorlatok a polgármesteri hivatalokban

 

Gőzerővel folynak a polgármesteri hivatalokban az „Út a munkához” program megvalósításának a tevékenységei. A jegyzőktől, szociális ügyintézőktől kapott tömeges információk alapján az un. közös adatbázis létesítéséhez szükséges ügyféladatokat (segélyezettek) nem lehet a használatra kiadott programokba bemásolni, kizárólag egyedi adatrögzítés útján lehetséges bevinni.

 

Természetesen minden közigazgatási döntésnek van előtörténete. Az „Út a munkához” program tervezése során a Jegyzők Országos Szövetsége rendszeresen részt vett a program előkészítésében. Ennek során a JOSZ informatikai bizottságának elnöke többször is kérte, hogy az informatikai eszközök mai fejlettségi szintje mellett ne kényszerítsék a polgármesteri hivatalok ügyintézőit éjszakában nyúlóan adatrögzítésre. Úgy látszik, hogy nem volt foganatja a megalapozott szakmai javaslatnak, mert mégis arra kényszerülnek a köztisztviselők, hogy értelmetlen ujjgyakorlatokat végezzenek.

 

A Jegyző és Közigazgatás c. szaklap nyilvános levélben kérdezi a tevékenységért felelős Szociális és Munkaügyi Minisztériumot, a pojektért felelős FSZH-t, és a fővállalkozó Albacomp-ot, HOGYAN FORDULHAT ELŐ EGY ILYEN MÉLTATLAN MUNKAVÉGZÉSI MÓDSZER KÖTELEZŐVÉ TÉTELE?

 

Budapest, 2009. május 26.

 

Jegyző és Közigazgatás c. szaklap

  

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu