Gyor.hu: Ügyfélbarát és vendégcsalogató 2010/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / E-közigazgatás

Gyor.hu: Ügyfélbarát és vendégcsalogató 2010/2

XII. évfolyam, 2. lapszám
Szerző(k):
Lipovits Szilárd dr.
jegyző
Győr

Győr Megyei Jogú Város honlapja 2007-ben tartalmában és arculatában is teljesen megújult. A weboldalra azóta is a folyamatos fejlődés, az online szolgáltatások egyre bővülő köre jellemző. A www.gyor.hu honlap erényeit több díjjal is elismerték már a szakemberek.

 


A Gyor.hu jelenlegi formájában 2007. február 1-jén jelent meg a világhálón. Az új honlap elkészítésekor a cél az volt, hogy egyszerre szólítsuk meg a győrieket, a városunk iránt turistaként érdeklődőket, és a nálunk befektetni szándékozó üzletembereket. Ennek érdekében a nyitólapról „három irányba” indulhatunk tovább a „Győri vagyok”, „Turista vagyok”, „Üzletember vagyok” menüpontok segítségével.
A győrieknek készült oldalakon megtalálhatók a közérdeklődésre számot tartó városi hírek, a városi közgyűléssel kapcsolatos információk és döntések, a jogtár (http://jogtar.gyor.eu) segítségével elérhetőek az önkormányzat rendeletei, határozatai. Külön menüpontokat szentelünk a civilek, a fiatalok és az idősek számára, de a környezetvédelem is önálló felületen jelenik meg, a kultúra, vagy éppen a sport kedvelői is megtalálják a számukra szükséges információkat.
Egy további fejlesztésnek köszönhetően könnyedén elnavigálhatunk a város E-önkormányzati oldalára (https:ekozig.gyor.eu), ahol az ügyfélbarát önkormányzat program keretében lehetőség nyílik ügyfeleinknek az online ügyintézésre.
Honlapunkon kiemelt figyelmet fordítunk az oktatási, egészségügyi és szociális, valamint a kulturális intézményeink bemutatására, a városi programok megismertetésére. Közzé tesszük az aktuális pályázatokat, hirdetményeket, és még számos, a győriek számára fontos információt. Honlapunk akadálymentesített, így látássérült embertársaink is hozzáférnek oldalainkhoz.
A „Turista vagyok” aloldalon keresztül szólítjuk meg a városunk iránt látogatóként érdeklődőket nemcsak magyar, de angol, német, szlovák és orosz nyelven is. Bemutatjuk szakrális és természeti kincseinket, a győri látnivalókat, programjainkat, fesztiváljainkat és tippeket adunk a szabadidő hasznos eltöltésére. Az oldalról eljuthatunk a www.szallas.gyor.hu társoldalunkra is, ahol a győri szállásadók kínálják szobáikat. A honlap érdekessége, hogy a látogató naptárszerűen ismerheti meg a győri rendezvényeket, és ha megtetszik neki egy program, arra az időre rögtön szállást is foglalhat magának nálunk.
Az „Üzletember vagyok” menüpontban részletesen bemutatjuk a város rendezési tervét, közbeszerzéseinket, vagyonhasznosítási hirdetményeinket, gazdasági programunkat. A Gyor.hu-ról eljuthatunk IVS-oldalunkra (http://www.gyor.hu/ivs/cgi/index.php?hlid=1) amely a város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját mutatja be szemléletes módon.
Az eddig bemutatott funkciókon túl a Gyor.hu még számos lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, elég csak a Győr Kártya programot bemutató oldalt (www.gyorkartya.hu), a házasságkötési szabad időpontokat ismertető menüpontunkat, a Közélet című hetilap letölthető változatát, vagy éppen a gazdag képanyaggal felvértezett galériánkat említeni.
Az elmúlt évben átalakítottuk nyitóoldalunkat, amely segít az indulás óta jelentősen megnövekedett információ-tartalom, új és régi funkciók közötti könnyebb eligazodásban. Arculatában is jelentősen megváltozott ez a központi oldal, amely tükrözi a város dinamikusságát, sokszínűségét, vendégszeretetét, barátságosságát.
Kiemelt figyelmet fordítottunk a „Turista vagyok” oldal nyitólapjának megújítására, ezzel is kedvet csinálva a potenciális vendégek számára, hogy városunkba látogassanak. A menüpontokhoz kapcsolódó képek elkészítésében olyan híres győri személyiségek is közreműködtek, mint Szina Kinga, Nagy Balázs, vagy Venczel-Kovács Zoltán a Győri Nemzeti Színház népszerű művészei. A menüpontokhoz tartozó képsorok egy-egy rövid kis történetet, győri életképet mutatnak be az internetezők számára.
A Győr.hu oldal rendszeres frissítése, folyamatos fejlesztése révén naprakész információkat, valódi segítséget jelent az ügyüket intézők, vagy éppen a városunkba érkezők számára. Erőfeszítéseinket az eltelt három év alatt több díjjal, elismeréssel is jutalmazták a szakemberek.
2008-ban a TÖOSZ (Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) által szervezett, e-GO 2008 Informatikai Konferencia és Kiállításon adták át az e-GO díjakat. A nagyvárosi kategóriában városunk honlapja az első helyet szerezte meg. A honlapokat a TÁRKI Rt. mint megbízott független kutatóintézet vizsgálta meg és értékelte ki. A felmérés során a pontozás 40 százaléka a lakossági szolgáltatásokra (citizen-services), 40 százaléka a település információkra (city-informations), míg 20 százaléka a technikai jellegű kérdésekre vonatkozott.
2009-ben egy újabb rangos elismerésben lehetett részünk. Ebben az évben a nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Klub "Az Év Honlapja" pályázatot, amelyen Győr Megyei Jogú Város weboldala a „Kormányzat és Települések” kategóriában az Év Honlapja 2009. Minőségi Díjat nyerte el. Az elbírálásnál olyan szempontokat vettek figyelembe, mint aktualitás, célcsoportnak megfelelő tartalom, információ mennyisége, minősége, struktúra, e-önkormányzat, interaktív önkormányzati szolgáltatások, vagy éppen a vállalkozásösztönző tartalom.
Fejlesztéseinket a jövőben is folytatni szeretnénk annak érdekében, hogy mind a városlakók, mind a turisták, a befektetők, de azok is, akik csupán kíváncsiságból kattintanak honlapunkra, minél több információt, minél komplexebb képet kaphassanak szeretett városunkról, Győrről.
Tekintse meg Ön is: www.gyor.hu!

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu