Jegyző lettem… 2001/3

A közigazgatás szakmai fóruma

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye / Cikkek

Jegyző lettem… 2001/3

III. évfolyam, 3. lapszám
Szerző(k):
Dr. Komáromi Éva
jegyző
Sárospatak

    B-A-Z. Megyéhez és szűkebb pátriámhoz,

 


Tokaj-Hegyaljához kötődtem egész eddigi életemben, ezt a törekvésemet megőrizve
pályáztam Sárospatak város jegyzői álláshelyére.
1974. május 16-án születtem, Tarcalon végzett
általános iskolai tanulmányaim után a sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában érettségiztem.
A város és a Református Kollégium szellemi közege erős hatást gyakorolt rám. A mai napig nagy tisztelettel gondolok vissza oktatóimra és kollégiumi nevelőtanáraimra, akik az átadott tárgyi ismereteken kívül emberi tisztességből és erkölcsi tartásból mutattak olyan példát, amellyel azóta sehol máshol nem találkoztam.
A pályázatra azért nyújtottam be jelentkezésemet, mert úgy éreztem, hogy a nem mindennapi szakmai kihíváson túl a város iránt érzett személyes érzelmeim teszik számomra izgalmassá a feladat kínálta lehetőséget.
A hivatalnak olyan vezetője kívánok lenni, aki szem előtt tartja az ott dolgozók szakmai tapasztalatát, egyéni értékeit és speciális helyismeretüket. Mindezek mellett azonban igyekszem a hivatal működtetését racionálisan megszervezni. A helyi és felsőbb szintű szakmai elvárásokon túl a lakosság igényeit is figyelembe kell vennem. A 2001. március 1-től eltelt rövid, de annál tartalmasabb időszak alatt jó néhány bemutatkozó látogatás alkalmával a város polgárainak rokonszenvével találkoztam.
Bízom benne, hogy a jegyző kollégák hasonlóan elfogadnak és befogadnak, támogatásukkal segítik a fiatal korom és kevesebb szakmai tapasztalatom okozta problémák leküzdését. Munkám során szeretném a fentiekben vázolt feladatomat a lehető legjobban ellátni. Tudom, hogy minden elvárásnak nem lehet megfelelni, de igyekezni fogok a belém vetett bizalmat megszolgálni.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu