Természetesen Őrség 2008/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Turizmus

Természetesen Őrség 2008/2

X. évfolyam, 2. lapszám
Szerző(k):
Bauer László
ügyvezető
Őriszentpéter
Naturpark KHT.

Magyarország legjobban fejlődő vidéki desztinációja címet a Natúrpark Térségfejlesztési Kht. „Természetesen Őrség” című pályaműve nyerte el. 2007. október 25-26.

 


Az Európai Bizottság első alkalommal írt ki pályázatot az ún. „European Destinations of Excellence”, tehát „Kiváló Európai Desztinációk” témában.  A projekt átfogó célja, hogy ráirányítsa a szakma és a közönség figyelmét a vidéki turizmus értékeire, és az azokban rejlő lehetőségekre Magyarországon és külföldön egyaránt. A nyertes desztináció, az Őrség hitelesen és sokrétűen képviseli a magyar vidéki életmód hagyományait, sikeresen alkalmazza a fenntarthatóság szociális-kulturális-környezeti irányelveit, valamint együttműködésen alapuló vidéki turisztikai termékeit hatékonyan értékesíti a turizmus piacán.
A meghívott európai országok közül, a magyar mellett, ír, görög, ciprusi, belga, olasz, litván, máltai, osztrák és horvát pályázók kapták meg a megtisztelő címet.
Az ünnepélyes díjátadásra a VI. Európai Turizmus Fórumon került sor, amelyet Dél-Portugáliában rendeztek október 25-26-án. Az eseményen a tíz kitüntetett európai desztináció kiemelt figyelmet kapott. Egy kiállítás keretében lehetőségük volt bemutatkozni, itt az Őrség elsősorban kézműves termékeivel és kiadványokkal szerepelt. Az Őrségről készített reklámfilm részleteit szintén bemutatták a fórum résztvevőinek, akik Európa minden tagállamából érkező turisztikai szakemberek voltak.
Az európai kiváló desztináció elismerést az egyes nyertesek képviselőinek Günter Verheugen az Európai Bizottság alelnöke adta át. Az Őrséget Bauer László a pályázatot benyújtó Natúrpark Térségfejlesztési Kht. ügyvezetője képviselte. Az eseményen rövid felszólalásokkal is bemutatkoztak a nyertes desztinációk, amelyeket élő internetes adásban a világhálón is közzétettek.

desztináció = fogadó terület

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu