Az Internet és én 2000/6

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Informatika

Az Internet és én 2000/6

II. évfolyam, 6. lapszám
Szerző(k):
Gögge Tamás 15 éves diák



Engem mindig is nagyon érdekelt a sport és a történelem. Annyira, hogy zsebpénzem jelentős részét rendszeresen ilyen témájú könyvekre, újságokra, folyóiratokra költöm. Szeretem ezeket olvasni, hisz érdekesek számomra. Gondolom, mindenkivel megtörtént már azonban, hogy pont arról a számról késett le vagy feledkezett el, amely a leginkább érdekelte volna. Esetleg mire pár hét vagy hónap múlva megjelent a magazin, már nem is volt olyan aktuális. Az Internet ezt a problémát könnyedén áthidalja.

 

Mivel a történelem alig-alig avul el, és egy szép színes szakkönyvnek mégiscsak más a hangulata, mint egy internetes oldalnak, csak igen ritkán nyitok meg ilyen témájú oldalakat, de ha mégis, a www.rubicon.hu biztos tipp. Több ezer cikkből lehet válogatni többféle keresési szempont alapján. Az Rubicon című folyóirat számos évfolyamának írásai között lehet tallózni téma, korszak, történelmi személyek és más szempontok alapján.

A sport teljesen más. Itt fontosak a naprakész, aktuális információk, amelyek frissességével a teletext még vetélkedhet, sokszínűségével azonban már semmiképpen sem. Az internetes újságok sportrovatait folyamatosan frissítik, így bármikor megtalálhatom ott az engem éppen érdeklő sportesemények aktuális adatait, az eredményeket, illetve az eseményekhez kapcsolódó érdekességeket, információkat. Ha az egyes klubcsapatokról vagy sportágakról szeretnék olvasni, akkor a csapatok honlapjait látogatom. Legtöbbször a Bayern München honlapját (www.fcb.de) olvasgatom, amelyen két különböző nyelven (német, angol) szemezgethetek a csapatot érintő legfrissebb hírek közül. Érdekes a csapat határidőnaplója az edzés- és a sajtótájékoztató időpontokkal csakúgy, mint a galéria, vagy a változatos szavazások és online csevegések a játékosokkal. Mivel a Forma1 eseményeit is figyelemmel kísérem, az ilyen témájú oldalakat is gyakran megnyitom (www.michael-schumacher.de vagy de).
A fentieken kívül persze ha előadásra vagy iskolai dolgozatra készülök, a keresőprogramok segítségével dolgozom (www.origo.hu vagy www.yahoo.com).
Igaz, a személyes beszélgetéseknél semmit sem tartok többre és a kézzel írott levél is egy külön élmény (kapni inkább, mint írni), mégis természetesen több e-mailt írok, mint hagyományos levelet, hisz így sokkal gyorsabban érkeznek meg a hírek a barátaimhoz

 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu