Új kiadó – változatlan Jegyző és Közigazgatás 2011/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Új kiadó – változatlan Jegyző és Közigazgatás 2011/2


1999-ben bocsátotta útjára a Mediprint Kiadó a Jegyző és Közigazgatás c. szaklapot. A 12 év alatt tartotta is ígéretét: nem avatkozott be a Jegyző újság belügyeibe, a főszerkesztő és a szerzők saját belátásuk szerint írhatták a „jegyzőt”. Köszönettel tartozik ezért a szakmai függetlenségért a régi kiadónak a jegyzői kar és a szerkesztőség.

 


A HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó a szakmai függetlenséget tiszteletben kívánja tartani. Mint a kiadó vezetőjének a beköszöntő írásából is egyértelműen kiderül: erősebben kívánják támogatni a jogalkalmazói tevékenységet elősegítő cikkek megjelenését. Ezzel a törekvéssel a szerkesztőség teljes mértékben egyetért. Az új kiadó nyilvánvaló szándéka, hogy összhangban a világban lezajló folyamatokkal, az elektronikus újság- és könyvkiadás irányába kívánnak fejlődni. Ez a fejlesztési irány nagyon kedvező a jegyzőknek és a köztisztviselőknek, hiszen ők úttörő alkalmazói voltak a közigazgatás elektronikus fejlesztéseinek: a választási, népesség-nyilvántartási informatika, az okmányirodák, az anyakönyvi rendszer, a bérszámfejtés és gazdálkodás informatikája már évtizedek óta szervesen illeszkednek a köztisztviselők munkaeszközei közé. Várhatóan az ún. kormányablak is folytatni kívánja az elektronikus fejlesztés-politikát.


A közművelődésben is egyre nagyobb teret nyer az elektronikus eszközök alkalmazása. Az ún. e-könyvek megjelenése a szépirodalomban az elkövetkező évek új fejlesztési iránya lesz, amely tömeges elterjedésre számíthat. A Jegyző új kiadója már elindult ezen az úton és szakkönyvkiadásban már eszközként használja az e-könyvek megjelentetését.


Új vonás lesz tartalmilag újságunk életében a kormányhivatalok új struktúrája. Már eddig is jelen voltak az ún. területi dekoncentrált szervek írásai lapunkban, de most szeretnék kihasználni a szervezeti koncentrációt és erőteljesebben megjeleníteni az államigazgatási feladatok szakirányítását a jegyzői munkában.


A szerkesztőség a 2011/2. lapszámot még a hagyományos tördelési, nyomdai rendszerben szerkeszti és jelenteti meg. Folyamatban van azonban egy racionalizálási, költségcsökkentési projekt, amely azonban a lap tartalmát nem érinti: a minőség, a formátum, a megjelenés gyakorisága változatlan marad. A 2011/3. számunk már kizárólag az új kiadó gondozásában fog megjelenni.
Továbbra is azon a megyeszékhelyen tartjuk a szerkesztőbizottság ülését, amely a következő lapszámunk „fókuszában” szerepel és továbbra is a közigazgatási hivatallal (új nevén a kormányhivatallal) és a megyei közgyűléssel közösen küldjük a meghívót a szerzők számára: „A Jegyzőt írja a jegyző!”


A szerkesztőbizottság személyi összetétele is változatlan. A Jegyző és Közigazgatás főszerkesztője Tóth Zoltán, szerkesztője Kiss Katalin. Az elérhetőségek is változatlanok: 06/302407056, e-onk@jegyzo.hu, www.jegyzo.hu.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu