www.onkormanyzat.mti.hu

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

www.onkormanyzat.mti.hu


www.onkormanyzat.mti.hu

A Magyar Távirati Iroda közszolgálati tevékenységének részeként kiemelt fontosságot tulajdonít a vidéki Magyarország és ezen belül a helyi önkormányzatok híreinek. E hírek közkinccsé tételének előmozdítása érdekében indítja be új, közcélú szolgáltatását Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) néven.

Az Önkormányzati Sajtószolgálat egy MTI által működtetett internetes felületet jelent, amelyen az összes magyarországi település önkormányzatának közleményei ingyenesen jelenhetnek meg. Az önkormányzatok igen egyszerű, jelszóval védett rendszeren keresztül adhatják be közleményeiket, amelyek szerkesztői változtatás nélkül jelennek meg, természetesen az érdeklődők által is elérhető felületen. Még azt is az önkormányzatok határozzák meg a beadáskor, hogy milyen menüpont alatt legyen látható közleményük, amelyhez illusztrációként fotót is csatolhatnak. Az MTI csak akkor moderálja – utólag – a közleményt, ha az alkotmánysértő, vagy egyéb jogszabályi tilalmakba, illetve az ÖS szabályzatába ütközik.

Kik kerülnek a közleménybeadói körbe? Az összes települési önkormányzat, a megyei önkormányzatok, a főváros, a fővárosi kerületek, valamint a hét országos önkormányzati érdekszövetség s az Önkormányzati Minisztérium. A beadási jog – a felhasználónév és a jelszó – az önkormányzatok esetében a polgármestert illeti. A honlap egyrészt az önkormányzatok közötti érintkezést, szerveződést, kommunikációt fogja segíteni, másrészt a kormányzat, a szakminisztérium és az önkormányzatok közötti információk közvetlen áramlását teszi lehetővé. Nem csak gazdasági válság idején fontos – bár ma talán még kiemelkedőbb jelentőségű –, hogy a honlapon a vállalkozók, a munkavállalók, újságírók és nem utolsó sorban az állampolgárok is közvetlenül juthatnak helyi információkhoz. Hangsúlyosan számítunk a média érdeklődésére. Természetesen az MTI saját hírkiadásában nyomon fogja követni az Önkormányzati Sajtószolgálatban megjelenő, hírértékű közleményeket, és ezen keresztül az egész magyar sajtó is meríteni tud az új hírforrás információbázisából. Bízunk benne, hogy nemcsak az MTI-re előfizető médiumok fedezik fel maguknak az ÖS híranyagát s a benne rejlő lehetőségeket, hanem más médiavállalkozások is; és így tovább sokasodhatnak a hazai médiatérben az önkormányzati hírek. Az Önkormányzati Sajtószolgálat a 2009-es év kiemelkedő MTI-s fejlesztése.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu