Kabai Nyári Színház 2009/3

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Turizmus

Kabai Nyári Színház 2009/3

XI. évfolyam, 3. lapszám
Szerző(k):
Kalas László elnök Kabai Nyári Színház Egyesület




A Kabai Nyári Színház a település várossá válásának alkalmával, 2003. augusztus 20-án mutatta be első és eddigi legnagyobb sikert hozó előadását, az ISTVÁN, A KIRÁLY című rock-operát, közel 200 lelkes, amatőr szereplővel. Még azon az őszön, Erdélyben a hegyközcsatári kismezőn a közel 10 ezres tömeg együtt énekelte a szereplőkkel a darabot.

 


A sok elismerés és biztatás után, 2004-ben két újabb bemutatót sikerült színre vinni. A LÉGY JÓ MINDHALÁLIG című musicalt, melyet Debrecenben és több környékbeli településen is láthatott a közönség, valamint a RINGASD EL MAGAD című élőzenés, táncos darabot.
A 2005-ös évadban került bemutatásra az első önálló mű, TŰZ ÉS TÁNC címmel, ahol a 150 táncoson és 20 énekesen kívül a rendező káprázatos látványelemekkel színesítette a műsort. 2006. augusztusában az érdeklődésre való tekintettel ismét az ISTVÁN, A KIRÁLY rock-operát láthatták felújított formában, néhány új szereplővel.
Az első prózai darab, az INDUL A BAKTERHÁZ 2007-ben került bemutatásra, mely a térség számos településére és a határon túli magyarok egy részének közönségéhez is eljutott. Még ez év szeptemberében szintén Erdélyben újabb ISTVÁN, A KIRÁLY előadás dobogtatta meg a szíveket az „Együtt határok nélkül Szent Imre Millenniumi emléktúra” záróprogramjaként.
2008 nyarán „POPFESZTIVÁL” címmel felújításra került a már 2004-ben bemutatott musical új szereplőkkel, mai színpadra alkalmazott rendezői koncepció szerint. A darab élőzenés előadása Kabán kívül Nagyrábén is sikert hozott a társulatnak.
Még 2008 őszén elkezdődött a „VIDÁM SIRATÓ EGY BOLYONGÓ PORSZEMÉRT” című prózai darab betanulása. A Sütő András által megírt komédia várhatóan 2009 júliusában kerül bemutatásra a kabai szabadtéri színpadon.
Több éves dédelgetett álma valósulhat meg a társulatnak 2009-ben, amikor is színre viheti a „DZSUNGEL KÖNYVE” című musicalt. A darab próbái januárban megkezdődtek, ahol 50-60 fő (kicsik és nagyok, énekesek és táncosok) készül az augusztusi bemutatóra.
A nyári színház 2005 márciusától egyesületként működik, ezzel teremtve lehetőséget ahhoz, hogy pályázati forráshoz jusson. Célja, hogy tevékenységével teret biztosítson Kaba és környékén élő tehetséges, alkotószellemű emberek találkozásának és együttműködésének. Az eltelt időszakban a környék számos egyéni és közösségi értéke megjelent produkcióiban, a társulat mára igazi kistérségi művészeti csoporttá vált, tagjai Kabáról és a környező településekről vesznek részt a produkciókban. Célja továbbá, hogy színpadra vigye a magyar zenei és irodalmi élet klasszikus darabjait, megismertetve és bevonva ezzel a lakosságot mint szereplőt és nézőt az igényes kulturális életbe. A színház szakmai munkáját a kezdetektől fogva két szakember irányítja Laczó Zsuzsa Harangozó díjas koreográfus és Porcsin László rendező.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu