LELTÁR 2002-ről az „örökkévalóságnak” („A JEGYZŐ” útján), a tíz éves Városi Jegyzők Egyesületéről 2002/6

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

LELTÁR 2002-ről az „örökkévalóságnak” („A JEGYZŐ” útján), a tíz éves Városi Jegyzők Egyesületéről 2002/6


Városi jegyzőként mindent rá lehet fogni a 2002-es évre, csak azt nem, hogy dög unalmas volt.

 


Az év mind két felére kijutott nekünk a jóból, a szokásos költségvetés, zárszámadás, jogszabályváltozások, kisebb – nagyobb helyi testületi villongások, pénzügyi krachok mellett itt volt a tavaszi választás, majd a tétre – vérre menő önkormányzati voksolás, melynek utórezgései itt – ott még áldozatokat szedhetnek sorainkból.
De vissza a leltározáshoz:
• Március 8 – 10, évi rendes közgyűlés és szakmai napok Hajdúszoboszlón • Április 17 – 21, SIENA, részt vettünk „A Jegyzők Világszövetsége” (szabadfordításban) megalakításában.
• Június 6. Eger, testvér szervezetünk, a JOSZ szakmai rendezvényét előadásokkal segítettük.
• Június 19 – 26, külföldi tanulmányút az Egyesület szervezésében közel 70 fővel (sokat tanultunk, még többet pihentünk).
• Július 1. Köztisztviselők Napja a Parlamentben (minden általunk javasolt kolléga kitüntetésben illetve elismerésben részesült, piros pontot írhatunk be az új belügyi vezetésnek).
• Július 23. Győr, konzultáció a választásokról a Belügyminisztérium, a KÖNYVHIVATAL vezetőivel, a JOSZ-szal és az önkormányzati szövetségekkel.
• Augusztus 27. Hajdúszoboszló, együttműködési keret-megállapodás 25 vezető informatikai céggel, a polgármesteri hivatalok munkáját javító informatikai rendszerek továbbfejlesztésére.
• Szeptember 12. Siófok, a Közigazgatási Napok nyitóeseményeként ünnepélyesen aláírásra került a Megállapodás a Jegyzők Országos Szövetsége, a Magyar Közigazgatási Kar, a Városi Jegyzők Egyesülete között, a „Köztisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége (KÖZSZÖV) társadalmi szervezet létrehozásáról.
• Szeptember 30. Budapest, Önkormányzatok Napja (a DUNA Palota bizonyos helyiségeit díjmentesen vagy önköltségi áron használhatjuk egyesületi célokra, újabb piros pont a belügyi vezetésnek).
• November 28. – az augusztus 27-én Hajdúszoboszlón elindult együttműködés újabb állomása Szerencsen.
A leltár nem lehet teljes, elnézést kérek tagjainktól, ha kihagytam valamit, hiszen egész évben működött az Elnökség, dolgoztak a szakkollégiumok, különösen az informatikai, gyarapítottuk az egyesületi közös kasszát átvilágításokkal, adóvizsgálatokkal, szaktanácsadással, oktatással.
Az év végéhez közeledve az egyesületi tagoknak, a tiszteletbelieknek, valamennyi jegyző kollégának, a minket évek óta támogató önkormányzatoknak, polgármestereknek, fő- és még főbb hivatalnokoknak, Tóth Zoltán barátunknak és a Jegyző Szerkesztőségének, tisztelettel megköszönöm segítségét, és
BÉKÉS KARÁCSONYT, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT kívánok.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu