A szociális temetés hatályon kívül helyezését követeli az MSZP

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

A szociális temetés hatályon kívül helyezését követeli az MSZP


Az MSZP a szociális temetésről szóló, szerinte embertelen törvény hatályon kívül helyezését kezdeményezi – jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Lukács Zoltán elmondta, hogy hétfőn nyújtják be az Országgyűlésnek az előterjesztést, amely azonnal hatályon kívül helyezné a törvényt.

A szociális temetkezés szabályozása "a legékesebben bizonyítja a Fidesz-kormányzat embertelenségét és cinizmusát" – fogalmazott. A törvény szerint akinek nincs pénze eltemettetni hozzátartozóját, annak személyesen kell részt vennie a temetés lebonyolításában, a sírásásban, a halott lemosdatásában, a sírhelyhez szállításában – ismertette.


Lukács Zoltán a budapesti szabályozásról azt mondta, hogy két kilométeren keresztül kellene a gyászolóknak vinniük a halottat, amihez nem vehetnek igénybe gépi erőt. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan hétfőn tárgyalja a szociális parcellák kialakításával kapcsolatos előterjesztést.


A frakcióvezető-helyettes azt mondta, nem lehet Magyarországon egyetlen egy szegény embert sem abba a helyzetbe hozni, hogy saját magának kelljen eltemetnie halottját, ráadásul olyan nehezítésekkel, hogy előtte egészségügyi és munkavédelmi oktatásban is kell részesülnie. 

Tovább>>>  

Forrás: klubradio.hu  

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu