Oktatási fórum összehívását kezdeményezi az Önkormányzatok Szövetsége

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Oktatási fórum összehívását kezdeményezi az Önkormányzatok Szövetsége


Oktatási konzultációs fórum összehívását kezdeményezi április 15-re a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), amely továbbra is aggodalommal figyeli a közoktatás körül kialakult feszült helyzetet – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Gémesi György, a MÖSZ elnökének közleménye szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) "beismert megbukása" után a kormánynak jelenleg nincs olyan javaslata, amely érdemi változást eredményezne.

Emlékeztetett arra, hogy oktatási szakszervezetekkel 2011-ben kiadott közös nyilatkozatukban felhívták a figyelmet az akkor még tervezett államosítás veszélyeire, amelyek szerintük beigazolódtak.

A MÖSZ egyetért azokkal, akik szerint a közoktatás nem töltheti be rendeltetését, ha kiragadják abból a társadalmi környezetből, amelyben működik, ahonnan a gyermekeket, a tanulókat fogadja. Az iskolai oktató és nevelő munka akkor lehet hatékony, ha támaszkodik az adott település kulturális, művészeti és sporthagyományaira, beépíti azokat nevelési funkciói közé – olvasható a közleményben.

A fórumra a kormány oktatásért felelős minisztere és államtitkára, a két reprezentatív oktatási szakszervezet, a Nemzeti Pedagógus Kar, az országos önkormányzati szövetségek, az egykori oktatási miniszterek és az oktatási civil szervezetek kaptak meghívást – közölte Gémesi György.

 

Forrás: hirado.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu